Hjemmelaget pistasjpålegg
Pistasjnøtten er årets nøtt, og den burde brukes oftere! Både på frokosten, i salat og som pålegg. Denne oppskriften på pistasjpålegg, eller pistasjsmør som det gjerne heter, er et enkelt og smakfullt nøttepålegg. Fargen er kanskje ikke den peneste, men godt er det.
Jeg viser deg hvordan du kan lage et nøytralt pistasjpålegg som passer perfekt på brødskiva, alene eller sammen med annet pålegg - eller som tilbehør til ost; og en søt variant som passer utmerket sammen med frukt og bær, på pannekaker eller til desserten.
Pistasjnøtten er årets nøtt, og den burde brukes oftere! Både på frokosten, i salat og som pålegg. Denne oppskriften på pistasjpålegg, eller pistasjsmør som det gjerne heter, er et enkelt og smakfullt nøttepålegg. Fargen er kanskje ikke den peneste, men godt er det.
Jeg viser deg hvordan du kan lage et nøytralt pistasjpålegg som passer perfekt på brødskiva, alene eller sammen med annet pålegg - eller som tilbehør til ost; og en søt variant som passer utmerket sammen med frukt og bær, på pannekaker eller til desserten.
Nøytral
- 100 g pistasjnøtter
- 2 ss olivenolje extra virgin
- 1 klype havsalt
søt
- 100 g pistasjnøtter
- 2 ss olivenolje extra virgin, eller smeltet kokosolje
- 1 klype havsalt
- 1 klype vaniljepulver
- 1 ss honning
- 20 g hvit sjokolade, finhakket
Nøytral
- 100 g pistasjnøtter
- 2 ss olivenolje extra virgin
- 1 klype havsalt
søt
- 100 g pistasjnøtter
- 2 ss olivenolje extra virgin, eller smeltet kokosolje
- 1 klype havsalt
- 1 klype vaniljepulver
- 1 ss honning
- 20 g hvit sjokolade, finhakket
