rask
vegetar

Kjøleskapsgrøt med chia

25 min

Lyst på noe superenkelt og godt til frokost? Denne grøten lager seg selv over natten, også kalt kjøleskapsgrøt eller over natten-grøt. Kjøleskapsgrøt smeller du sammen kvelden før, og så er den klar til servering neste morgen.

Variasjonsmulighetene er enorme, med utgangspunkt i omtrent 1 del havregryn og 2 deler væske kan du mikse til den varianten du liker best selv. Denne er laget med chiafrø og mandelmelk. Synes du grøt er best varm kan du bare varme litt grøten før servering.

1385 har lagret denne
Kjøleskapsgrøt med chiafrø og mandelmelk
Foto: Sara Johannessen Meek

Lyst på noe superenkelt og godt til frokost? Denne grøten lager seg selv over natten, også kalt kjøleskapsgrøt eller over natten-grøt. Kjøleskapsgrøt smeller du sammen kvelden før, og så er den klar til servering neste morgen.

Variasjonsmulighetene er enorme, med utgangspunkt i omtrent 1 del havregryn og 2 deler væske kan du mikse til den varianten du liker best selv. Denne er laget med chiafrø og mandelmelk. Synes du grøt er best varm kan du bare varme litt grøten før servering.

1385 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 ss chiafrø
  • 1.5 ss linfrø
  • 2 dl mandelmelk, eller annen melk
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 klype salt
  • 1 håndfull bringebær, og blåbær
Unngå at skjermen går i dvale
Bland sammen havregryn, chiafrø, linfrø, kardemomme, salt og mandelmelk i et syltetøyglass eller lignende.
Dekk til med lokk eller plastfilm og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.
Rør godt rundt før servering og topp med bær, mandelflak og/eller kokos.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?