Hjemmelaget granola

1 t 30 min

Granola, eller müesli som det heter på norsk, er lett å lage selv og blir fantastisk mye bedre enn den du kjøper. Server den med yoghurt, honning og friske bær, så har du den ultimate frokosten.

Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6. For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her

Foto: Rune Bendiksen/TV3

456 har lagret denne
Hjemmelaget granola i skål med yoghurt og jordbær

Granola, eller müesli som det heter på norsk, er lett å lage selv og blir fantastisk mye bedre enn den du kjøper. Server den med yoghurt, honning og friske bær, så har du den ultimate frokosten.

Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6. For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her

Foto: Rune Bendiksen/TV3

456 har lagret denne
4
porsjoner
  • 150 g havregryn
  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 75 g valnøtter
  • 75 g hasselnøtter
  • 50 g pekannøtter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl honning
  • 1.5 ss brunt sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g havregryn
  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 75 g valnøtter
  • 75 g hasselnøtter
  • 50 g pekannøtter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl honning
  • 1.5 ss brunt sukker
Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.
Bland alle ingrediensene unntatt honningen i en bolle.
Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag. Ha honning jevnt utover blandingen. 

Stek i 50-60 minutter. Rør litt rundt i nøtteblandingen hvert 20. minutt.
La avkjøles. Oppbevares i en lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.
Bland alle ingrediensene unntatt honningen i en bolle.
Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag. Ha honning jevnt utover blandingen. 

Stek i 50-60 minutter. Rør litt rundt i nøtteblandingen hvert 20. minutt.
La avkjøles. Oppbevares i en lufttett boks.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?