Til hovedinnhold

Granola parfait med yoghurt

30 min

Til dette lille måltidet er det et vell av variasjonsmuligheter, og liker du en ingrediens fremfor en annen, kan du erstatte og sette det sammen til en oppskrift du liker. I granolaen er det her brukt valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, men bruk heller mandler eller cashewnøtter hvis du liker det bedre. Putt gjerne i tørket frukt som for eksempel kirsebær, rosiner eller tranebær. Det gjør den enda sunnere. Kanel er med å sette litt ekstra smak, men kan sløyfes.  

Granola smaker best når den er godt røstet, men det er en hårfin balanse. Blir den brent, er den bare å kaste, så pass på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen. Server granola med yoghurt og litt flytende honning på toppen. Som søtt tilbehør til granola parfait, kan du også bruke rørte bær eller syltetøy.

Lagret av 559 brukere
Granola parfait med yoghurt

Til dette lille måltidet er det et vell av variasjonsmuligheter, og liker du en ingrediens fremfor en annen, kan du erstatte og sette det sammen til en oppskrift du liker. I granolaen er det her brukt valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, men bruk heller mandler eller cashewnøtter hvis du liker det bedre. Putt gjerne i tørket frukt som for eksempel kirsebær, rosiner eller tranebær. Det gjør den enda sunnere. Kanel er med å sette litt ekstra smak, men kan sløyfes.  

Granola smaker best når den er godt røstet, men det er en hårfin balanse. Blir den brent, er den bare å kaste, så pass på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen. Server granola med yoghurt og litt flytende honning på toppen. Som søtt tilbehør til granola parfait, kan du også bruke rørte bær eller syltetøy.

Lagret av 559 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Granola

  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl corn flakes
  • 0.5 dl linfrø
  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 3 ss kokosmasse
  • 25 g valnøtter
  • 25 g pistasjnøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss brunt sukker, eller vanlig sukker
  • 1 ts salt
  • 7 ss honning, flytende
  • 0.5 dl olje, nøytral
  • 2 ss brunt sukker, eller vanlig sukker
  • yoghurt, gresk eller etter ønske
  • frukt, tørket, etter ønske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Granola

  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl corn flakes
  • 0.5 dl linfrø
  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 3 ss kokosmasse
  • 25 g valnøtter
  • 25 g pistasjnøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss brunt sukker, eller vanlig sukker
  • 1 ts salt
  • 7 ss honning, flytende
  • 0.5 dl olje, nøytral
  • 2 ss brunt sukker, eller vanlig sukker
  • yoghurt, gresk eller etter ønske
  • frukt, tørket, etter ønske
Lag granola. Knus cornflakes med hendene og hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle.
Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir.
Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt, tilsettes ev. tørket frukt.
Ha granolaen på et glass med tett lokk.
Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Lag granola. Knus cornflakes med hendene og hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle.
Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir.
Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt, tilsettes ev. tørket frukt.
Ha granolaen på et glass med tett lokk.
Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?