Hjemmelaget nøttepålegg
Lyst på ekte nøttesjokoladepålegg? Da sønnen min på ni fikk smake pålegget utbrøt han:
- Det er mye bedre enn Nugatti, mamma!
Denne fantastisk smakfulle gianduja-massen har jeg laget så den fint kan smøres på brødskiva. Alternativt kan den brukes som fyll i gjærbakst, som krem på eller i kaker, eller blandes inn i pisket kremfløte.
Mange liker nøttepålegg med smak av mørk sjokolade. Så lenge du husker at totalmengde er 300 gram sjokolade, kan du finne din favorittsmak ved å øke andel mørk sjokolade etter eget ønske. Pålegget på bildet er laget med halvparten av lys og mørk sjokolade og rekker til 30-40 brødskiver, minst.
Som pålegg er det mektig og smakfullt og bør oppbevares i romtemperatur om det skal kunne smøres på skiva. Holdbar to til tre uker på benken og i 2-3 måneder i kjøleskap.
Lyst på ekte nøttesjokoladepålegg? Da sønnen min på ni fikk smake pålegget utbrøt han:
- Det er mye bedre enn Nugatti, mamma!
Denne fantastisk smakfulle gianduja-massen har jeg laget så den fint kan smøres på brødskiva. Alternativt kan den brukes som fyll i gjærbakst, som krem på eller i kaker, eller blandes inn i pisket kremfløte.
Mange liker nøttepålegg med smak av mørk sjokolade. Så lenge du husker at totalmengde er 300 gram sjokolade, kan du finne din favorittsmak ved å øke andel mørk sjokolade etter eget ønske. Pålegget på bildet er laget med halvparten av lys og mørk sjokolade og rekker til 30-40 brødskiver, minst.
Som pålegg er det mektig og smakfullt og bør oppbevares i romtemperatur om det skal kunne smøres på skiva. Holdbar to til tre uker på benken og i 2-3 måneder i kjøleskap.
Nøttepålegg
- 150 g hasselnøtter
- 2 dl kremfløte
- 300 g lys kokesjokolade, halvparten mørk om du vil
- 2 ss melis
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 1 ss solsikkeolje
Nøttepålegg
- 150 g hasselnøtter
- 2 dl kremfløte
- 300 g lys kokesjokolade, halvparten mørk om du vil
- 2 ss melis
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 1 ss solsikkeolje
