rask

Hjemmelaget nøttepålegg

25 min

Lyst på ekte nøttesjokoladepålegg? Da sønnen min på ni fikk smake pålegget utbrøt han: 

- Det er mye bedre enn Nugatti, mamma! 

Denne fantastisk smakfulle gianduja-massen har jeg laget så den fint kan smøres på brødskiva.  Alternativt kan den brukes som fyll i gjærbakst, som krem på eller i kaker, eller blandes inn i pisket kremfløte. 

Mange liker nøttepålegg med smak av mørk sjokolade. Så lenge du husker at totalmengde er 300 gram sjokolade, kan du finne din favorittsmak ved å øke andel mørk sjokolade etter eget ønske. Pålegget på bildet er laget med halvparten av lys og mørk sjokolade og rekker til 30-40 brødskiver, minst. 

Som pålegg er det mektig og smakfullt og bør oppbevares i romtemperatur om det skal kunne smøres på skiva. Holdbar to til tre uker på benken og i 2-3 måneder i kjøleskap. 

234 har lagret denne
Hjemmelaget nøttepålegg

Lyst på ekte nøttesjokoladepålegg? Da sønnen min på ni fikk smake pålegget utbrøt han: 

- Det er mye bedre enn Nugatti, mamma! 

Denne fantastisk smakfulle gianduja-massen har jeg laget så den fint kan smøres på brødskiva.  Alternativt kan den brukes som fyll i gjærbakst, som krem på eller i kaker, eller blandes inn i pisket kremfløte. 

Mange liker nøttepålegg med smak av mørk sjokolade. Så lenge du husker at totalmengde er 300 gram sjokolade, kan du finne din favorittsmak ved å øke andel mørk sjokolade etter eget ønske. Pålegget på bildet er laget med halvparten av lys og mørk sjokolade og rekker til 30-40 brødskiver, minst. 

Som pålegg er det mektig og smakfullt og bør oppbevares i romtemperatur om det skal kunne smøres på skiva. Holdbar to til tre uker på benken og i 2-3 måneder i kjøleskap. 

234 har lagret denne
12
porsjoner

Nøttepålegg

  • 150 g hasselnøtter
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g lys kokesjokolade, halvparten mørk om du vil
  • 2 ss melis
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss solsikkeolje
Unngå at skjermen går i dvale

Nøttepålegg

  • 150 g hasselnøtter
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g lys kokesjokolade, halvparten mørk om du vil
  • 2 ss melis
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss solsikkeolje
Legg hasselnøtter utover en bakeplate. Sett i ovnen 10-12 minutter på 200 grader. Nøttene skal være godt røstet, men ikke brent.
Gni av skallet og avkjøl.
Kjør de helt avkjølte nøttene i en matmølle (foodprocessor) til de får en bløt konsistens.
Tilsett melis, kakao, vanilje, nøytral olje og salt og kjør det sammen.
Gi fløten et raskt oppkok, tilsett hakket sjokolade. La stå et minutt eller to før du begynner å røre. Rør til det er glatt. Bland de to massene sammen og hell over på glass
woman cooking

Bon appetit!

Legg hasselnøtter utover en bakeplate. Sett i ovnen 10-12 minutter på 200 grader. Nøttene skal være godt røstet, men ikke brent.
Gni av skallet og avkjøl.
Kjør de helt avkjølte nøttene i en matmølle (foodprocessor) til de får en bløt konsistens.
Tilsett melis, kakao, vanilje, nøytral olje og salt og kjør det sammen.
Gi fløten et raskt oppkok, tilsett hakket sjokolade. La stå et minutt eller to før du begynner å røre. Rør til det er glatt. Bland de to massene sammen og hell over på glass
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?