Frokostskremselet
15 min
Hvem sier at man må spise yoghurt i en skål? Lag dette søte fugleskremselet (som ikke skremmer noen) i stedet, oppfordrer matkunstner Ida Frosk.
Lagret av 9 brukere
Hvem sier at man må spise yoghurt i en skål? Lag dette søte fugleskremselet (som ikke skremmer noen) i stedet, oppfordrer matkunstner Ida Frosk.
Lagret av 9 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
- 2 plate(r) Weetabix
- 3 ss yoghurt naturell, eller skyr
- 2 stykker rosiner, eller tørkede blåbær
- 3 stykker tranebær
- 1 klype fersken
- 2 stykker blåbær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 plate(r) Weetabix
- 3 ss yoghurt naturell, eller skyr
- 2 stykker rosiner, eller tørkede blåbær
- 3 stykker tranebær
- 1 klype fersken
- 2 stykker blåbær
Steg 1: Del Weetabix-briketter forsiktig opp med en kniv som på bildet.
Steg 2: Sett sammen to av delene til en hatt. De små bitene brukes til armer og den siste delen som kropp.
Steg 3: Legg en stor klatt gresk yoghurt eller skyr på en tallerken, og bre utover som en sirkel.
Steg 4: Sett på hatten og strø litt Weetabix-smuler som hår. Bruk tørkede blåbær eller rosiner som øyne, og tranebær til nese, kinn og munn.
Steg 5: Lag en liten yoghurthals og monter på overkroppen. Lag små fugler av fersken og blåbær ta seg en hvil på det søte fugleskremselets armer.

Bon appetit!
Steg 1: Del Weetabix-briketter forsiktig opp med en kniv som på bildet.
Steg 2: Sett sammen to av delene til en hatt. De små bitene brukes til armer og den siste delen som kropp.
Steg 3: Legg en stor klatt gresk yoghurt eller skyr på en tallerken, og bre utover som en sirkel.
Steg 4: Sett på hatten og strø litt Weetabix-smuler som hår. Bruk tørkede blåbær eller rosiner som øyne, og tranebær til nese, kinn og munn.
Steg 5: Lag en liten yoghurthals og monter på overkroppen. Lag små fugler av fersken og blåbær ta seg en hvil på det søte fugleskremselets armer.