rask
vegetar

Yoghurtbowl med harissakikerter og persimonsalat

15 min
Lagret av 36 brukere
Yoghurtbowl med kikerter og persimon
Foto: Green Kitchen «Åh, så godt!»
Lagret av 36 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss harissa, roseharissa, ha i mer om du ønsker
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 boks kikerter, garbanzobønner, limabønner eller hagebønner, cannellinibønner, kan også b
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stilk selleristang, i tynne skiver
  • 0.5 stk agurk
  • 4 bl romanosalat, grovhakket
  • 1 stk persimon, Eller prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer.
  • 1 håndfull dill, finhakket
  • 1 håndfull mynte, finhakket
  • 1 stk sitron, juicen
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss harissa, roseharissa, ha i mer om du ønsker
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 boks kikerter, garbanzobønner, limabønner eller hagebønner, cannellinibønner, kan også b
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stilk selleristang, i tynne skiver
  • 0.5 stk agurk
  • 4 bl romanosalat, grovhakket
  • 1 stk persimon, Eller prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer.
  • 1 håndfull dill, finhakket
  • 1 håndfull mynte, finhakket
  • 1 stk sitron, juicen
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • salt og kvernet pepper
Varm opp olivenoljen, harissaen, hvitløken, spisskummenen og kikertene i en stor stekepanne på middels lav varme, og la dem steke i noen minutter. Ha så i sesamfrøene og smak til. Senk temperaturen til lav varme, mens du tilbereder resten av måltidet.
Bland sammen sellerien, agurken, salaten, persimonbåtene og halvparten av urtene i en stor bolle. Press over sitronjuicen og dryss over litt salt. Bland sammen.
Fordel resten av urtene på 2 serveringsskåler. Ha yoghurten i skålene og bland sammen, slik at yoghurten legger seg langs kantene.
Ha salaten over yoghurten, og topp med de krydrede kikertene. Ringle eventuelt over resten av harissaoljen fra stekepannen. Spis med skje.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp olivenoljen, harissaen, hvitløken, spisskummenen og kikertene i en stor stekepanne på middels lav varme, og la dem steke i noen minutter. Ha så i sesamfrøene og smak til. Senk temperaturen til lav varme, mens du tilbereder resten av måltidet.
Bland sammen sellerien, agurken, salaten, persimonbåtene og halvparten av urtene i en stor bolle. Press over sitronjuicen og dryss over litt salt. Bland sammen.
Fordel resten av urtene på 2 serveringsskåler. Ha yoghurten i skålene og bland sammen, slik at yoghurten legger seg langs kantene.
Ha salaten over yoghurten, og topp med de krydrede kikertene. Ringle eventuelt over resten av harissaoljen fra stekepannen. Spis med skje.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?