rask
vegetar

Yoghurtbowl med harissakikerter og persimonsalat

15 min

Hjemme hos David Frenkiel og Luise Vindahl som står bak Green Kitchen Stories er «yoghurtbowl» svaret på mange spørsmål. Frokost? Yoghurtbowl. Lunsj? Yoghurtbowl.

– Noen ganger kan det til og med være en dessert. Til lunsj blander vi urter inn i yoghurten, varmer opp en stekepanne med kikerter og harissa, og serverer det sammen med en sprø salat og sesongens frukt for å balansere med litt sødme.

Denne retten er knasende sprø, varm og kald, sterk og frisk – og alltid digg. Og det beste av alt: Den er kjapp!

Tips:

Har du ikke harissa? Smaksett kikertene dine med noe annet: Prøv sesamolje og soyasaus, eller spisskummen og paprikapulver.

Sesongvariasjoner: Prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer i stedet for persimon, for å gi litt sødme.

Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.

92 har lagret denne
Yoghurtbowl med kikerter og persimon
Foto: Green Kitchen «Åh, så godt!»

Hjemme hos David Frenkiel og Luise Vindahl som står bak Green Kitchen Stories er «yoghurtbowl» svaret på mange spørsmål. Frokost? Yoghurtbowl. Lunsj? Yoghurtbowl.

– Noen ganger kan det til og med være en dessert. Til lunsj blander vi urter inn i yoghurten, varmer opp en stekepanne med kikerter og harissa, og serverer det sammen med en sprø salat og sesongens frukt for å balansere med litt sødme.

Denne retten er knasende sprø, varm og kald, sterk og frisk – og alltid digg. Og det beste av alt: Den er kjapp!

Tips:

Har du ikke harissa? Smaksett kikertene dine med noe annet: Prøv sesamolje og soyasaus, eller spisskummen og paprikapulver.

Sesongvariasjoner: Prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer i stedet for persimon, for å gi litt sødme.

Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.

92 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss harissa, roseharissa, ha i mer om du ønsker
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 boks kikerter, garbanzobønner, limabønner eller hagebønner, cannellinibønner, kan også b
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stilk selleristang, i tynne skiver
  • 0.5 stk agurk
  • 4 bl romanosalat, grovhakket
  • 1 stk persimon, Eller prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer.
  • 1 håndfull dill, finhakket
  • 1 håndfull mynte, finhakket
  • 1 stk sitron, juicen
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss harissa, roseharissa, ha i mer om du ønsker
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 boks kikerter, garbanzobønner, limabønner eller hagebønner, cannellinibønner, kan også b
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 stilk selleristang, i tynne skiver
  • 0.5 stk agurk
  • 4 bl romanosalat, grovhakket
  • 1 stk persimon, Eller prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer.
  • 1 håndfull dill, finhakket
  • 1 håndfull mynte, finhakket
  • 1 stk sitron, juicen
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • salt og kvernet pepper
Varm opp olivenoljen, harissaen, hvitløken, spisskummenen og kikertene i en stor stekepanne på middels lav varme, og la dem steke i noen minutter. Ha så i sesamfrøene og smak til. Senk temperaturen til lav varme, mens du tilbereder resten av måltidet.
Bland sammen sellerien, agurken, salaten, persimonbåtene og halvparten av urtene i en stor bolle. Press over sitronjuicen og dryss over litt salt. Bland sammen.
Fordel resten av urtene på 2 serveringsskåler. Ha yoghurten i skålene og bland sammen, slik at yoghurten legger seg langs kantene.
Ha salaten over yoghurten, og topp med de krydrede kikertene. Ringle eventuelt over resten av harissaoljen fra stekepannen. Spis med skje.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp olivenoljen, harissaen, hvitløken, spisskummenen og kikertene i en stor stekepanne på middels lav varme, og la dem steke i noen minutter. Ha så i sesamfrøene og smak til. Senk temperaturen til lav varme, mens du tilbereder resten av måltidet.
Bland sammen sellerien, agurken, salaten, persimonbåtene og halvparten av urtene i en stor bolle. Press over sitronjuicen og dryss over litt salt. Bland sammen.
Fordel resten av urtene på 2 serveringsskåler. Ha yoghurten i skålene og bland sammen, slik at yoghurten legger seg langs kantene.
Ha salaten over yoghurten, og topp med de krydrede kikertene. Ringle eventuelt over resten av harissaoljen fra stekepannen. Spis med skje.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?