Yoghurtbowl med harissakikerter og persimonsalat
Hjemme hos David Frenkiel og Luise Vindahl som står bak Green Kitchen Stories er «yoghurtbowl» svaret på mange spørsmål. Frokost? Yoghurtbowl. Lunsj? Yoghurtbowl.
– Noen ganger kan det til og med være en dessert. Til lunsj blander vi urter inn i yoghurten, varmer opp en stekepanne med kikerter og harissa, og serverer det sammen med en sprø salat og sesongens frukt for å balansere med litt sødme.
Denne retten er knasende sprø, varm og kald, sterk og frisk – og alltid digg. Og det beste av alt: Den er kjapp!
Tips:
Har du ikke harissa? Smaksett kikertene dine med noe annet: Prøv sesamolje og soyasaus, eller spisskummen og paprikapulver.
Sesongvariasjoner: Prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer i stedet for persimon, for å gi litt sødme.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
Hjemme hos David Frenkiel og Luise Vindahl som står bak Green Kitchen Stories er «yoghurtbowl» svaret på mange spørsmål. Frokost? Yoghurtbowl. Lunsj? Yoghurtbowl.
– Noen ganger kan det til og med være en dessert. Til lunsj blander vi urter inn i yoghurten, varmer opp en stekepanne med kikerter og harissa, og serverer det sammen med en sprø salat og sesongens frukt for å balansere med litt sødme.
Denne retten er knasende sprø, varm og kald, sterk og frisk – og alltid digg. Og det beste av alt: Den er kjapp!
Tips:
Har du ikke harissa? Smaksett kikertene dine med noe annet: Prøv sesamolje og soyasaus, eller spisskummen og paprikapulver.
Sesongvariasjoner: Prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer i stedet for persimon, for å gi litt sødme.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
- 2 ss olivenolje
- 1 ss harissa, roseharissa, ha i mer om du ønsker
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 boks kikerter, garbanzobønner, limabønner eller hagebønner, cannellinibønner, kan også b
- 2 ss sesamfrø
- 1 stilk selleristang, i tynne skiver
- 0.5 stk agurk
- 4 bl romanosalat, grovhakket
- 1 stk persimon, Eller prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer.
- 1 håndfull dill, finhakket
- 1 håndfull mynte, finhakket
- 1 stk sitron, juicen
- 2.5 dl yoghurt naturell
- salt og kvernet pepper
- 2 ss olivenolje
- 1 ss harissa, roseharissa, ha i mer om du ønsker
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 boks kikerter, garbanzobønner, limabønner eller hagebønner, cannellinibønner, kan også b
- 2 ss sesamfrø
- 1 stilk selleristang, i tynne skiver
- 0.5 stk agurk
- 4 bl romanosalat, grovhakket
- 1 stk persimon, Eller prøv tørket aprikos, fersk cantaloupemelon eller druer.
- 1 håndfull dill, finhakket
- 1 håndfull mynte, finhakket
- 1 stk sitron, juicen
- 2.5 dl yoghurt naturell
- salt og kvernet pepper
