Misogrøt med banan og sesambrekk
– Det kan høres skummelt ut å putte miso i frokostgrøten din, men det har en diskré smak, og gir grøten en dybde som vi virkelig elsker. Vi blander vanlige og store havregryn halvt om halvt for å få en kremet havregrøt med litt struktur, men hvis du bare har én av delene så funker det også, skriver Green Kicthen Stories om oppskriften.
Sesambrekk er det de bruker aller mest til å lage litt krønsj i grøt med (selv om det også er fantastisk å strø over desserter og fruktsalater, eller å putte rett i munnen akkurat som det er).
Noen klatter gresk eller plantebasert yoghurt gjør denne retten enda bedre.
Flere tips:
Liker du ikke miso? Bruk nøttesmør i stedet.
Vegansk: Bytt ut smøret med kokosolje og hold deg til havremelk.
Har du ikke banan? Eple- eller pæreskiver smaker vidunderlig.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
– Det kan høres skummelt ut å putte miso i frokostgrøten din, men det har en diskré smak, og gir grøten en dybde som vi virkelig elsker. Vi blander vanlige og store havregryn halvt om halvt for å få en kremet havregrøt med litt struktur, men hvis du bare har én av delene så funker det også, skriver Green Kicthen Stories om oppskriften.
Sesambrekk er det de bruker aller mest til å lage litt krønsj i grøt med (selv om det også er fantastisk å strø over desserter og fruktsalater, eller å putte rett i munnen akkurat som det er).
Noen klatter gresk eller plantebasert yoghurt gjør denne retten enda bedre.
Flere tips:
Liker du ikke miso? Bruk nøttesmør i stedet.
Vegansk: Bytt ut smøret med kokosolje og hold deg til havremelk.
Har du ikke banan? Eple- eller pæreskiver smaker vidunderlig.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
Ingredienser
Grøt
- 50 g havregryn
- 40 g store havregryn, (eller bare mer vanlige havregryn)
- 2.5 dl havremelk, eller kumelk, samt litt ekstra til servering
- 3.5 dl vann
- 0.5 ts flaksalt
- miso
Banan og sesambrekk
- 1 ss kokosolje
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts ingefær, fersk, revet
- 1 håndfull valnøtter, lett knust
- 3 ss sesamfrø
- 1 stk banan, kuttet i to på langs
Slik gjør du:
Grøt
- 50 g havregryn
- 40 g store havregryn, (eller bare mer vanlige havregryn)
- 2.5 dl havremelk, eller kumelk, samt litt ekstra til servering
- 3.5 dl vann
- 0.5 ts flaksalt
- miso
Banan og sesambrekk
- 1 ss kokosolje
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts ingefær, fersk, revet
- 1 håndfull valnøtter, lett knust
- 3 ss sesamfrø
- 1 stk banan, kuttet i to på langs
