rask

Misogrøt med banan og sesambrekk

15 min
Lagret av 17 brukere
Havregrøt med miso toppet med sesambrekk og banan
Foto: Green Kitchen «Åh, så godt!»
Lagret av 17 brukere

Ingredienser

2
porsjoner

Grøt

  • 50 g havregryn
  • 40 g store havregryn, (eller bare mer vanlige havregryn)
  • 2.5 dl havremelk, eller kumelk, samt litt ekstra til servering
  • 3.5 dl vann
  • 0.5 ts flaksalt
  • miso

Banan og sesambrekk

  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 håndfull valnøtter, lett knust
  • 3 ss sesamfrø
  • 1 stk banan, kuttet i to på langs

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Grøt

  • 50 g havregryn
  • 40 g store havregryn, (eller bare mer vanlige havregryn)
  • 2.5 dl havremelk, eller kumelk, samt litt ekstra til servering
  • 3.5 dl vann
  • 0.5 ts flaksalt
  • miso

Banan og sesambrekk

  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ts ingefær, fersk, revet
  • 1 håndfull valnøtter, lett knust
  • 3 ss sesamfrø
  • 1 stk banan, kuttet i to på langs
Ha havregrynene, melken, vannet og saltet i en liten kjele på middels lav varme, og kok opp. Rør i 3–4 minutter, til vannet er kokt inn og grøten har tyknet. Rør inn misoen og smøret
I mellomtiden lager du brekket. Varm opp kokosoljen og lønnesirupen i en liten stekepanne og tilsett den ferske ingefæren. Rør inn valnøttene og sesamfrøene og la stå i et lite minutt til det karamelliseres.
Lag litt plass i midten av stekepannen, og plasser bananbitene der, med snittflaten ned. Stek i 1 minutt. Hvis pannen ser tørr ut, kan du ha i litt ekstra kokosolje eller sirup.
Fordel grøten i 2 boller og legg bananene midt på hver av dem. Strø sesambrekket over bananene og serverer med en dæsj melk.
woman cooking

Bon appetit!

Ha havregrynene, melken, vannet og saltet i en liten kjele på middels lav varme, og kok opp. Rør i 3–4 minutter, til vannet er kokt inn og grøten har tyknet. Rør inn misoen og smøret
I mellomtiden lager du brekket. Varm opp kokosoljen og lønnesirupen i en liten stekepanne og tilsett den ferske ingefæren. Rør inn valnøttene og sesamfrøene og la stå i et lite minutt til det karamelliseres.
Lag litt plass i midten av stekepannen, og plasser bananbitene der, med snittflaten ned. Stek i 1 minutt. Hvis pannen ser tørr ut, kan du ha i litt ekstra kokosolje eller sirup.
Fordel grøten i 2 boller og legg bananene midt på hver av dem. Strø sesambrekket over bananene og serverer med en dæsj melk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?