Fisk | Våre beste oppskrifter

Fisk

Fra ovnsstekt kveite og fiskegrateng til indisk torskegryte og hjemmelaget sushi, her finner du alle våre beste oppskrifter med fisk.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av10

Fiskemiddag til hverdags og fest

Sunt, godt og spennende - fisk har alltid vært en del av det norske kostholdet, og blir ikke mindre aktuell med det første. Det er faktisk anbefalt at vi spiser fisk to til tre ganger i uken - da er det bra at fisk er en så allsidig råvare. Til hverdags må det nemlig ikke være kokt fisk med poteter og råkost, selv om dette også er en vinner! Gryter, gratenger og supper med fisk kan enkelt varieres med ulike typer krydder og tilbehør. Eller hva med å teste andre typer fisk enn det du er vant med? På Godt.no finner du oppskrifter til de fleste typer fisk, slik at du kan sette opp en variert meny.

Ulike typer matfisk

Når det kommer til valg av fisk har du et hav av muligheter, bokstavelig talt. De fleste typer matfisk er å få tak i hele året, men det er noen tider de ulike typene er i sesong. For eksempel er torsk i sesong mellom november og februar, mens laksen er best og flest gjennom sommeren. De forskjellige fisketypene har også ulike kvaliteter. Hvit fisk som kveite, torsk, skrei og makrell er gjerne fastere og magrere enn rød fisk. Nevnte laks, og ikke minst ørret, er eksempler på rød fisk. Disse har en haug av gode fettsyrer i seg, som du kan spise med god samvittighet hver uke.

Spennende fiskeretter

Bare ved å legge til en ny saus ved siden av fisken og potetene kan du få en noe mer spennende fiskerett. Eller hva med å bytte ut de kokte potetene med fries eller bakt søtpotet? Foruten det mer tradisjonelle oppsettet med fisk, potet, saus og grønnsaker, kan du også prøve å bytte ut kjøttet med fisk i andre retter. Fisketaco har blant annet blitt en favoritt hos mange - istedenfor kjøttdeig i tortillaen eller tacoskjellet, kan du nemlig bruke fritert eller kokt fisk! Er du av dem som liker fisken best rå, kan du også lage din egen sushi med favorittingrediensene dine, eller prøve en frisk og deilig pokebowl. Alt fra indiske retter til burgere og retter på grillen, kan enkelt lages med fisk. Du kan også kombinere fisk og skalldyr i for eksempel deilige rører eller supper.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?