Juletorsk

60 min
303 har lagret denne
Juletorsk med smørsaus og glaserte gulrøtter
Juletorsk er tradisjonell festmat i julen. Server torskeskivene med poteter, gulrøtter og en god smørsaus.
Foto: Stian Broch
303 har lagret denne
4
porsjoner

Glaserte gulrøtter

  • 250 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje, eller rapsolje
  • 0.5 ts sukker
  • 2 klype salt
  • 2 ss urter, hakkede, som persille, gressløk eller kjørvel

Smørsaus

  • 2 dl fløte
  • 200 g smør, helst usaltet
  • 4 ss persille, eller gressløk, finhakket
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper

Juletorsk

  • 1.5 kg torsk, i tykke og gode skiver
  • salt
  • eddik
  • hel sort pepper
  • poteter, kokte, til servering
  • urter, hakkede, som gressløk, persille og dill
Unngå at skjermen går i dvale

Glaserte gulrøtter

  • 250 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje, eller rapsolje
  • 0.5 ts sukker
  • 2 klype salt
  • 2 ss urter, hakkede, som persille, gressløk eller kjørvel

Smørsaus

  • 2 dl fløte
  • 200 g smør, helst usaltet
  • 4 ss persille, eller gressløk, finhakket
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper

Juletorsk

  • 1.5 kg torsk, i tykke og gode skiver
  • salt
  • eddik
  • hel sort pepper
  • poteter, kokte, til servering
  • urter, hakkede, som gressløk, persille og dill

Glaserte gulrøtter

Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver eller skiver. Ha gulrøttene over i en passende kasserolle, de skal helst ikke ligge i et lag. Dekk med vann, vannet skal stå 1 cm over gulrøttene.
Tilsett smør, olje, sukker og salt. Kok opp, la gulrøttene koke til væsken har fordampet. Rør, eller rist på kasserollen, mot slutten av koketiden slik at gulrøttene blir jevnt dekket av en glinsende hinne. Dryss over urter og server.

Smørsaus

Kok opp fløten og la den koke inn til halv mengde. Skru ned varmen og pisk inn smør i små terninger, litt etter litt.
Tilsett hakket persille og smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper.

Juletorsk

Skyll torskeskivene godt i rennende kaldt vann. Bruk en vid kjele og kok opp vann med cirka 2-3 ss salt og 1 ts eddik pr liter vann. Tilsett noen hele pepperkorn.
Trekk skivene rett før servering. Skru ned varmen, legg i torsken og la skivene trekke i cirka 6 - 10 minutter.
Server med kokte poteter, glaserte gulrøtter og en enkel smørsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Glaserte gulrøtter

Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver eller skiver. Ha gulrøttene over i en passende kasserolle, de skal helst ikke ligge i et lag. Dekk med vann, vannet skal stå 1 cm over gulrøttene.
Tilsett smør, olje, sukker og salt. Kok opp, la gulrøttene koke til væsken har fordampet. Rør, eller rist på kasserollen, mot slutten av koketiden slik at gulrøttene blir jevnt dekket av en glinsende hinne. Dryss over urter og server.

Smørsaus

Kok opp fløten og la den koke inn til halv mengde. Skru ned varmen og pisk inn smør i små terninger, litt etter litt.
Tilsett hakket persille og smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper.

Juletorsk

Skyll torskeskivene godt i rennende kaldt vann. Bruk en vid kjele og kok opp vann med cirka 2-3 ss salt og 1 ts eddik pr liter vann. Tilsett noen hele pepperkorn.
Trekk skivene rett før servering. Skru ned varmen, legg i torsken og la skivene trekke i cirka 6 - 10 minutter.
Server med kokte poteter, glaserte gulrøtter og en enkel smørsaus.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?