Dampet skrei med soya og ingefær

45 min

Prøv en ny vri på skreien med asiatiske smaker av soya og ingefær. Fiskestykkene toppes med en soyasausblanding før de dampes i noen få minutter sammen med vårløk og pak choy. Server gjerne med kokt jasminris.

Tips: 2 pak choy kan erstattes med 1 kinakål. 

1072 har lagret denne
Dampet skrei med asiatiske smaker
Foto: Sara Johannessen

Prøv en ny vri på skreien med asiatiske smaker av soya og ingefær. Fiskestykkene toppes med en soyasausblanding før de dampes i noen få minutter sammen med vårløk og pak choy. Server gjerne med kokt jasminris.

Tips: 2 pak choy kan erstattes med 1 kinakål. 

1072 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 - 800 g skrei, filet
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk pak choy, delt i kløfter
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 1 stk lime, i tynne skiver
  • 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
  • 2 ts ingefær, revet, frisk
  • 4 ss søt soyasaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 800 g skrei, filet
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk pak choy, delt i kløfter
  • 1 stk rød chili, finsnittet
  • 1 stk lime, i tynne skiver
  • 2 ss sesamfrø, gjerne sorte og blonde
  • 2 ts ingefær, revet, frisk
  • 4 ss søt soyasaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • koriander
Bruk en dampkjele, eller en dampgryte i bambus som jeg har brukt her. Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann, 2-3 cm, i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen.
Rens og del vårløken i to. Legg vårløken på risten og legg fiskestykkene oppå. Krydre med litt kvernet pepper.
Rens og del pak choy-bladene, legg bladene innimellom fiskestykkene. Dryss over sesamfrø og fordel chili og lime.
Rør sammen søt soya, soyasaus og ingefær og drypp en teskje av soyablandingen over hvert fiskestykke.
Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen (husk at vannet ikke skal berøre fisken). Legg på lokket og damp fisken i 5-10 minutter litt avhengig av tykkelsen. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk.
Topp med frisk koriander og drypp over litt mer av soyasausen ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en dampkjele, eller en dampgryte i bambus som jeg har brukt her. Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann, 2-3 cm, i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen.
Rens og del vårløken i to. Legg vårløken på risten og legg fiskestykkene oppå. Krydre med litt kvernet pepper.
Rens og del pak choy-bladene, legg bladene innimellom fiskestykkene. Dryss over sesamfrø og fordel chili og lime.
Rør sammen søt soya, soyasaus og ingefær og drypp en teskje av soyablandingen over hvert fiskestykke.
Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen (husk at vannet ikke skal berøre fisken). Legg på lokket og damp fisken i 5-10 minutter litt avhengig av tykkelsen. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk.
Topp med frisk koriander og drypp over litt mer av soyasausen ved servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?