Skinnstekt skrei med spinat, estragonsmør og syltet løk
1 h
Her får skreien følge av deilig estragonsmør og syltet løk. Når det kommer til skreien, velg en tykk og fin filet og bruk helst kun ryggstykket med skrapet skinn.
Serveres gjerne med stekte små poteter. Kok potetene, damp dem tørre og stek dem i godt med smør. La gjerne et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker få steke med.
Her får skreien følge av deilig estragonsmør og syltet løk. Når det kommer til skreien, velg en tykk og fin filet og bruk helst kun ryggstykket med skrapet skinn.
Serveres gjerne med stekte små poteter. Kok potetene, damp dem tørre og stek dem i godt med smør. La gjerne et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker få steke med.
Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i cirka 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.
Del fileten i fire jevne stykker.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i cirka 5 minutter over middels høy varme.
Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Varm en stor stekepanne med litt olivenolje. Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Ha spinaten over i panne og rør med hvitløksgaffelen til spinaten klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og helle spinaten over på en tallerken.
Server den skinnstekte skreien med spinat, syltet løk og estragonsmør.
Estragonsmør
Kok opp fløten og la den koke inn til omtrent halv mengde. Skru ned varmen og pisk inn smøret i små terninger, litt etter litt. Tilsett estragon og smak sausen til med noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper.
Syltet løk
Rens løken og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Smelt sukkeret til lys karamell i en liten kasserolle og tilsett eddiken. La det koke sammen til sirupkonsistens, tilsett eventuelt en liten dæsj av kokevannet fra løken hvis ikke sukkerert (karamellen) løser seg opp. Ha i løk og olivenolje og la løken få ligge og kose seg i laken frem til servering. Varm løken i laken før servering.
Bon appetit!
Skinnstekt skrei
Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i cirka 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.
Del fileten i fire jevne stykker.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i cirka 5 minutter over middels høy varme.
Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Varm en stor stekepanne med litt olivenolje. Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Ha spinaten over i panne og rør med hvitløksgaffelen til spinaten klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og helle spinaten over på en tallerken.
Server den skinnstekte skreien med spinat, syltet løk og estragonsmør.
Estragonsmør
Kok opp fløten og la den koke inn til omtrent halv mengde. Skru ned varmen og pisk inn smøret i små terninger, litt etter litt. Tilsett estragon og smak sausen til med noen gode dråper sitronsaft, salt og pepper.
Syltet løk
Rens løken og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Smelt sukkeret til lys karamell i en liten kasserolle og tilsett eddiken. La det koke sammen til sirupkonsistens, tilsett eventuelt en liten dæsj av kokevannet fra løken hvis ikke sukkerert (karamellen) løser seg opp. Ha i løk og olivenolje og la løken få ligge og kose seg i laken frem til servering. Varm løken i laken før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto