Ovnsbakt skrei med sitronsmør

1 h
Lagret av 1886 brukere
Ovnsbakt skrei sprø topping
Foto: Sara Johannessen
Lagret av 1886 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g skrei, filet
  • 2 dl loffsmuler
  • 1 dl persille, hakkede
  • 1 dl parmesan, revet, eller annen ost
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g smør
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • 1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
  • basilikumblader, til pynt

Til servering

  • ruccolasalat
  • sitron, båter
  • remulade
  • poteter, kokte eller stekte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g skrei, filet
  • 2 dl loffsmuler
  • 1 dl persille, hakkede
  • 1 dl parmesan, revet, eller annen ost
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g smør
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • 1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
  • basilikumblader, til pynt

Til servering

  • ruccolasalat
  • sitron, båter
  • remulade
  • poteter, kokte eller stekte
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, la hvitløken få surre litt i smøret under omrøring. Tilsett sitronsaft, kapers og urter.
Server den «sprøstekte» torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, la hvitløken få surre litt i smøret under omrøring. Tilsett sitronsaft, kapers og urter.
Server den «sprøstekte» torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?