Ovnsbakt skrei med sitronsmør
Skrei kan enkelt stekes i ovnen. Her toppes skreifileten med loffsmuler, parmesan og persille før den går i ovnen. Serveres med sitronsmør og kapers.
Fiskekjøttet er klart i det øyeblikket det deler seg i store flak ved et lett trykk. Kjernen bør (etter min smak) være noe glassaktig - uten selvsagt å være helt rå. Ingen saft eller hvite proteinstoffer skal piple ut, det skal bevares i kjøttet.
Tips: Som en ekstra liten smaksforsterker kan du rive litt pepperrot over helt til slutt.
Skrei kan enkelt stekes i ovnen. Her toppes skreifileten med loffsmuler, parmesan og persille før den går i ovnen. Serveres med sitronsmør og kapers.
Fiskekjøttet er klart i det øyeblikket det deler seg i store flak ved et lett trykk. Kjernen bør (etter min smak) være noe glassaktig - uten selvsagt å være helt rå. Ingen saft eller hvite proteinstoffer skal piple ut, det skal bevares i kjøttet.
Tips: Som en ekstra liten smaksforsterker kan du rive litt pepperrot over helt til slutt.
Ingredienser
- 800 g skrei, filet
- 2 dl loffsmuler
- 1 dl persille, hakkede
- 1 dl parmesan, revet, eller annen ost
- 2 ss olivenolje
- 150 g smør
- 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 0.5 stk sitron
- 2 ss kapers, grovhakket
- 1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
- basilikumblader, til pynt
Til servering
- ruccolasalat
- sitron, båter
- remulade
- poteter, kokte eller stekte
Slik gjør du:
- 800 g skrei, filet
- 2 dl loffsmuler
- 1 dl persille, hakkede
- 1 dl parmesan, revet, eller annen ost
- 2 ss olivenolje
- 150 g smør
- 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 0.5 stk sitron
- 2 ss kapers, grovhakket
- 1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
- basilikumblader, til pynt
Til servering
- ruccolasalat
- sitron, båter
- remulade
- poteter, kokte eller stekte
