Til hovedinnhold

Ovnsbakt skrei med sitronsmør

1 h
14 varer
1.8k
Ovnsbakt skrei sprø topping
Sara Johannessen

Skrei kan enkelt stekes i ovnen. Her toppes skreifileten med loffsmuler, parmesan og persille før den går i ovnen. Serveres med sitronsmør og kapers.

Fiskekjøttet er klart i det øyeblikket det deler seg i store flak ved et lett trykk. Kjernen bør (etter min smak) være noe glassaktig - uten selvsagt å være helt rå. Ingen saft eller hvite proteinstoffer skal piple ut, det skal bevares i kjøttet.

Tips: Som en ekstra liten smaksforsterker kan du rive litt pepperrot over helt til slutt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g skrei, filet
  • 2 dl loffsmuler
  • 1 dl persille, hakkede
  • 1 dl parmesan, revet, eller annen ost
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g smør
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • 1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
  • basilikumblader, til pynt

Til servering

  • ruccolasalat
  • sitron, båter
  • remulade
  • poteter, kokte eller stekte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g skrei, filet
  • 2 dl loffsmuler
  • 1 dl persille, hakkede
  • 1 dl parmesan, revet, eller annen ost
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g smør
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • 1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
  • basilikumblader, til pynt

Til servering

  • ruccolasalat
  • sitron, båter
  • remulade
  • poteter, kokte eller stekte
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, la hvitløken få surre litt i smøret under omrøring. Tilsett sitronsaft, kapers og urter.
Server den «sprøstekte» torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, la hvitløken få surre litt i smøret under omrøring. Tilsett sitronsaft, kapers og urter.
Server den «sprøstekte» torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?