Skrei kan enkelt stekes i ovnen. Her toppes skreifileten med loffsmuler, parmesan og persille før den går i ovnen. Serveres med sitronsmør og kapers.
Fiskekjøttet er klart i det øyeblikket det deler seg i store flak ved et lett trykk. Kjernen bør (etter min smak) være noe glassaktig - uten selvsagt å være helt rå. Ingen saft eller hvite proteinstoffer skal piple ut, det skal bevares i kjøttet.
Tips: Som en ekstra liten smaksforsterker kan du rive litt pepperrot over helt til slutt.
1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
basilikumblader, til pynt
Til servering
ruccolasalat
sitron, båter
remulade
poteter, kokte eller stekte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
800 g skrei, filet
2 dl loffsmuler
1 dl persille, hakkede
1 dl parmesan, revet, eller annen ost
2 ss olivenolje
150 g smør
1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
0.5 stk sitron
2 ss kapers, grovhakket
1 dl urter, hakkede, som basilikum, gressløk, dill
basilikumblader, til pynt
Til servering
ruccolasalat
sitron, båter
remulade
poteter, kokte eller stekte
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, la hvitløken få surre litt i smøret under omrøring. Tilsett sitronsaft, kapers og urter.
Server den «sprøstekte» torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
Bon appetit!
Det enkle trikset jeg til stadighet tyr til er å salte hele fileten før bruk. Det gjør du ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge med saltet på i 20 minutter. Så skyller du vekk alt saltet, klapper fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da blir kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken».
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, la hvitløken få surre litt i smøret under omrøring. Tilsett sitronsaft, kapers og urter.
Server den «sprøstekte» torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto