Thai-inspirert ovnsbakt torsk med chili, hvitløk, lime, koriander, sprøstekt løk og peanøtter er en super hverdagsrett, som er like enkel som den er saftig. Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler.
Thai-inspirert ovnsbakt torsk med chili, hvitløk, lime, koriander, sprøstekt løk og peanøtter er en super hverdagsrett, som er like enkel som den er saftig. Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler.
Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
Del chilien på langs, skrap vekk frøene og grovhakk chilien. Hakk hvitløken og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander sammen i en liten hurtigmikser, eller med en stavmikser.
Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken. Sett formen midt i ovnen og bak torsken i cirka 20 minutter, eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat. Drypp over resten av sausen og topp med sprøstekt løk, sprøstekt hvitløk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter over høy varme.
Tilsett hvitløk underveis. Ha i en skvett med vann (cirka 0,5 dl) og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
Del chilien på langs, skrap vekk frøene og grovhakk chilien. Hakk hvitløken og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander sammen i en liten hurtigmikser, eller med en stavmikser.
Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken. Sett formen midt i ovnen og bak torsken i cirka 20 minutter, eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat. Drypp over resten av sausen og topp med sprøstekt løk, sprøstekt hvitløk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander.
Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter over høy varme.
Tilsett hvitløk underveis. Ha i en skvett med vann (cirka 0,5 dl) og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.