Alt i en panne: Lettsaltet torsk med poteter, tomat og oliven
Her får du lettsaltet torsk, poteter og grønnsaker i en og samme panne. Enklere og bedre enn en alt i ett-panne kan det faktisk ikke bli! Den lettsaltede torsken når nye høyder hvis den får surre litt på toppen av poteter, løk, chili, hvitløk, tomater og oliven. Resultatet blir en fargerik og flott torskepanne i bacalao-stil, men ikke la fisken få mer varme enn at den akkurat flaker seg ved et lett trykk. Da er den på sitt beste. Et godt tips er å tilsette grillet paprika delt i grove biter, gjerne Pimientos del Piquillo på glass eller boks, sammen med tomatene.
Her får du lettsaltet torsk, poteter og grønnsaker i en og samme panne. Enklere og bedre enn en alt i ett-panne kan det faktisk ikke bli! Den lettsaltede torsken når nye høyder hvis den får surre litt på toppen av poteter, løk, chili, hvitløk, tomater og oliven. Resultatet blir en fargerik og flott torskepanne i bacalao-stil, men ikke la fisken få mer varme enn at den akkurat flaker seg ved et lett trykk. Da er den på sitt beste. Et godt tips er å tilsette grillet paprika delt i grove biter, gjerne Pimientos del Piquillo på glass eller boks, sammen med tomatene.
Ingredienser
- 600 - 800 g torskefilet, lettsaltet
- 6 stykker poteter, mellomstore
- 2 stykker løk
- 1 stk rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 500 g småtomater, gjerne forskjellige farger
- 100 g oliven, gode
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- basilikum, evt. persille
Slik gjør du:
- 600 - 800 g torskefilet, lettsaltet
- 6 stykker poteter, mellomstore
- 2 stykker løk
- 1 stk rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 500 g småtomater, gjerne forskjellige farger
- 100 g oliven, gode
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- basilikum, evt. persille
