Til hovedinnhold

Alt i en panne: Lettsaltet torsk med poteter, tomat og oliven

1 h

Her får du lettsaltet torsk, poteter og grønnsaker i en og samme panne. Enklere og bedre enn en alt i ett-panne kan det faktisk ikke bli! Den lettsaltede torsken når nye høyder hvis den får surre litt på toppen av poteter, løk, chili, hvitløk, tomater og oliven. Resultatet blir en fargerik og flott torskepanne i bacalao-stil, men ikke la fisken få mer varme enn at den akkurat flaker seg ved et lett trykk. Da er den på sitt beste. Et godt tips er å tilsette grillet paprika delt i grove biter, gjerne Pimientos del Piquillo på glass eller boks, sammen med tomatene.

Lagret av 3605 brukere
Alt i en panne: Lettsaltet torsk med poteter, tomat og oliven
Foto: Krister Sørbø

Her får du lettsaltet torsk, poteter og grønnsaker i en og samme panne. Enklere og bedre enn en alt i ett-panne kan det faktisk ikke bli! Den lettsaltede torsken når nye høyder hvis den får surre litt på toppen av poteter, løk, chili, hvitløk, tomater og oliven. Resultatet blir en fargerik og flott torskepanne i bacalao-stil, men ikke la fisken få mer varme enn at den akkurat flaker seg ved et lett trykk. Da er den på sitt beste. Et godt tips er å tilsette grillet paprika delt i grove biter, gjerne Pimientos del Piquillo på glass eller boks, sammen med tomatene.

Lagret av 3605 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 - 800 g torskefilet, lettsaltet
  • 6 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 500 g småtomater, gjerne forskjellige farger
  • 100 g oliven, gode
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • basilikum, evt. persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 800 g torskefilet, lettsaltet
  • 6 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 500 g småtomater, gjerne forskjellige farger
  • 100 g oliven, gode
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • basilikum, evt. persille
Del torsken i fire jevne stykker.
Skrell og skjær poteter og løk i skiver. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk. Rens chilien for frø hvis du ikke ønsker den så sterk.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne med høye kanter eller i en gryte. Fres poteter og løk i oljen. La det putre til potetene begynner å bli møre og løken bløt. Rør jevnlig og tilsett hvitløk og chili underveis.
Tilsett knuste tomater, hele tomater og oliven. Krydre lett med salt og la det hele småputre til potetene er helt møre. Rør forsiktig med jevne mellomrom.
Legg i fiskestykkene, dekk pannen med aluminiumsfolie (la folien sitte litt løst) og la det hele putre videre i cirka 12 minutter eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.
Dryss over urter og litt kvernet sort pepper før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del torsken i fire jevne stykker.
Skrell og skjær poteter og løk i skiver. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk. Rens chilien for frø hvis du ikke ønsker den så sterk.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne med høye kanter eller i en gryte. Fres poteter og løk i oljen. La det putre til potetene begynner å bli møre og løken bløt. Rør jevnlig og tilsett hvitløk og chili underveis.
Tilsett knuste tomater, hele tomater og oliven. Krydre lett med salt og la det hele småputre til potetene er helt møre. Rør forsiktig med jevne mellomrom.
Legg i fiskestykkene, dekk pannen med aluminiumsfolie (la folien sitte litt løst) og la det hele putre videre i cirka 12 minutter eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.
Dryss over urter og litt kvernet sort pepper før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?