Asiatisk skrei med kokosris
Skrei, i likhet med torsk, kler de fleste smaker, også en asiatisk-inspirert rett. Fiskestykkene marineres med soya- og honning før den dampes.
Fisken kan også bakes i ovnen ved 180 grader i cirka 8-10 minutter (avhengig av tykkelsen på fileten), eller akkurat til fisken flaker seg ved et lett trykk.
Tips: Server for eksempel med wokkede grønnsaker som brokkoli og shiitakesopp, gjerne blandet med litt østerssaus. Noen biter mango smaker også godt til denne retten.
Kokosris kan erstattes med «vanlig» ris eller nudler.
Skrei, i likhet med torsk, kler de fleste smaker, også en asiatisk-inspirert rett. Fiskestykkene marineres med soya- og honning før den dampes.
Fisken kan også bakes i ovnen ved 180 grader i cirka 8-10 minutter (avhengig av tykkelsen på fileten), eller akkurat til fisken flaker seg ved et lett trykk.
Tips: Server for eksempel med wokkede grønnsaker som brokkoli og shiitakesopp, gjerne blandet med litt østerssaus. Noen biter mango smaker også godt til denne retten.
Kokosris kan erstattes med «vanlig» ris eller nudler.
Ingredienser
- 800 g skrei, helst loin eller torskefilet
- 2 - 3 ss honning, flytende
- 3 ss soyasaus, eller søt soyasaus
- 1.5 ss riseddik
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær, frisk og revet
- 0.5 ts chiliflak
- sesamfrø
- vårløk
- koriander
Kokosris
- 5 dl jasminris
- 1.5 dl kokosmelk
- 0.5 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 6 dl vann
Slik gjør du:
- 800 g skrei, helst loin eller torskefilet
- 2 - 3 ss honning, flytende
- 3 ss soyasaus, eller søt soyasaus
- 1.5 ss riseddik
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær, frisk og revet
- 0.5 ts chiliflak
- sesamfrø
- vårløk
- koriander
Kokosris
- 5 dl jasminris
- 1.5 dl kokosmelk
- 0.5 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 6 dl vann
