Asiatisk skrei med kokosris

1 h
Lagret av 2119 brukere
Dampet asiatisk skrei
Foto: Sara Johannessen
Lagret av 2119 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g skrei, helst loin eller torskefilet
  • 2 - 3 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus, eller søt soyasaus
  • 1.5 ss riseddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, frisk og revet
  • 0.5 ts chiliflak
  • sesamfrø
  • vårløk
  • koriander

Kokosris

  • 5 dl jasminris
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.5 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 6 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g skrei, helst loin eller torskefilet
  • 2 - 3 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus, eller søt soyasaus
  • 1.5 ss riseddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær, frisk og revet
  • 0.5 ts chiliflak
  • sesamfrø
  • vårløk
  • koriander

Kokosris

  • 5 dl jasminris
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.5 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 6 dl vann
Del fileten i fire jevne stykker. Visp sammen honning, soyasaus, eddik, revet eller finhakket hvitløk, ingefær og chili. Mariner fiskestykkene i marinaden i minst 30 minutter.
Bruk en dampkjele, eller en bambus-dampkoker. Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann, 2-3 centimeter, i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen. Legg fiskestykkene på risten - smør den gjerne lett med litt olje, eller legg et stykke bakepapir i bambusdamperen slik at fisken ikke fester seg. Drypp eller pensle litt av marinaden over fiskestykkene. Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen - husk at vannet ikke skal berøre fisken.
Legg på lokket og damp fisken i 5-12 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk.
Ha risen over i en finmasket sil. Sett silen over i en bolle og fyll på med kaldt vann til det står et par centimeter over risen. Rør rundt i risen med fingrene og løft silen opp av vannet. Fortsett sånn 4-6 ganger til skyllevannet er klart. Hvis du har tid kan du med fordel la risen ligge i kaldt vann i 20-30 minutter før koking.
Hell av vannet og rist av så mye vann som mulig. Bland ris, kokosmelk, sukker, salt og vann i en riskoker, trykk på knappen og la riskokeren ta seg av resten. Eller bland alt i en kasserolle, kok opp, legg på lokk og la risen koke ved lav varme i 18-20 minutter. Skru av varmen og la risen hvile i ytterligere 5 minutter før du tar av lokket og forsiktig «raker» den med en gaffel, uten å mose riskornene.
Server den dampede fisken med kokosris og wokkede eller dampede grønnsaker hvis ønskelig. Dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Del fileten i fire jevne stykker. Visp sammen honning, soyasaus, eddik, revet eller finhakket hvitløk, ingefær og chili. Mariner fiskestykkene i marinaden i minst 30 minutter.
Bruk en dampkjele, eller en bambus-dampkoker. Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann, 2-3 centimeter, i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen. Legg fiskestykkene på risten - smør den gjerne lett med litt olje, eller legg et stykke bakepapir i bambusdamperen slik at fisken ikke fester seg. Drypp eller pensle litt av marinaden over fiskestykkene. Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen - husk at vannet ikke skal berøre fisken.
Legg på lokket og damp fisken i 5-12 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk.
Ha risen over i en finmasket sil. Sett silen over i en bolle og fyll på med kaldt vann til det står et par centimeter over risen. Rør rundt i risen med fingrene og løft silen opp av vannet. Fortsett sånn 4-6 ganger til skyllevannet er klart. Hvis du har tid kan du med fordel la risen ligge i kaldt vann i 20-30 minutter før koking.
Hell av vannet og rist av så mye vann som mulig. Bland ris, kokosmelk, sukker, salt og vann i en riskoker, trykk på knappen og la riskokeren ta seg av resten. Eller bland alt i en kasserolle, kok opp, legg på lokk og la risen koke ved lav varme i 18-20 minutter. Skru av varmen og la risen hvile i ytterligere 5 minutter før du tar av lokket og forsiktig «raker» den med en gaffel, uten å mose riskornene.
Server den dampede fisken med kokosris og wokkede eller dampede grønnsaker hvis ønskelig. Dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?