Stekt skrei med potetmos og baconsmør
Prøv skinnstekt skrei med mandelpotetmos og baconsmør. Du ser at fisken er klar i det den flaker seg ved et lett trykk.
Ved pannesteking av skrei, med eller uten skinn, kan du med fordel «lettsalte» hele fileten. Det gjør du enkelt ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge slik i 20 minutter. Skyll vekk saltet, klapp fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da er kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken»
Tips: Skreifileten kan også byttes ut med torskefilet. Som ekstra tilbehør passer det godt med smørdampede grønnsaker, stekt sopp og/eller frest spinat.
Prøv skinnstekt skrei med mandelpotetmos og baconsmør. Du ser at fisken er klar i det den flaker seg ved et lett trykk.
Ved pannesteking av skrei, med eller uten skinn, kan du med fordel «lettsalte» hele fileten. Det gjør du enkelt ved å drysse fileten med et jevnt lag grovt havsalt og la den ligge slik i 20 minutter. Skyll vekk saltet, klapp fileten tørr med kjøkkenpapir og den er klar for videre bruk. Da er kjøttet perfekt saltet og «fast i fisken»
Tips: Skreifileten kan også byttes ut med torskefilet. Som ekstra tilbehør passer det godt med smørdampede grønnsaker, stekt sopp og/eller frest spinat.
Ingredienser
- 800 g skrei, filet med skinn og uten ben
- havsalt, grovt
- kvernet pepper
- olje, til steking
Mandelpotetmos
- 500 g mandelpotet, skrelte
- 5 fedd hvitløk
- 2.5 dl melk
- 80 g smør
- salt
Baconsmør
- 150 g bacon
- 100 g usaltet smør
- 1 ss soyasaus
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 ts ingefær, frisk og revet
- 4 ss friske urter, hakkede, f.eks gressløk, kjørvel
- 3 ss granateplekjerner, (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- 800 g skrei, filet med skinn og uten ben
- havsalt, grovt
- kvernet pepper
- olje, til steking
Mandelpotetmos
- 500 g mandelpotet, skrelte
- 5 fedd hvitløk
- 2.5 dl melk
- 80 g smør
- salt
Baconsmør
- 150 g bacon
- 100 g usaltet smør
- 1 ss soyasaus
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 ts ingefær, frisk og revet
- 4 ss friske urter, hakkede, f.eks gressløk, kjørvel
- 3 ss granateplekjerner, (kan sløyfes)
Potetmos
Baconsmør
Servering
