Skrei, lever og rogn med smørsaus
Skreien er uten tvil en ettertraktet delikatesse og en høyt elsket råvare på vinteren. Det hvite, muskuløse, spenstige og saftige kjøttet er en sann glede å tilberede.
Skrei, lever og rogn - også kalt skreimølje - er den tradisjonelle måten å servere sesongens skrei på. Her har den fått følge av smørsaus også. Server gjerne med kokte poteter og glaserte gulrøtter.
Tips: Når du skal trekke skreiskivene er det viktig med nok salt i vannet.
Skreien er uten tvil en ettertraktet delikatesse og en høyt elsket råvare på vinteren. Det hvite, muskuløse, spenstige og saftige kjøttet er en sann glede å tilberede.
Skrei, lever og rogn - også kalt skreimølje - er den tradisjonelle måten å servere sesongens skrei på. Her har den fått følge av smørsaus også. Server gjerne med kokte poteter og glaserte gulrøtter.
Tips: Når du skal trekke skreiskivene er det viktig med nok salt i vannet.
- 4 ss persille, finhakket, evt. gressløk
- 50 g lakserogn, evt. annen rogn
Skrei
- 1.5 kg skrei, i tykke skiver
- salt
- eddik 7%
- 0.5 ts hel sort pepper
Rogn
- 400 - 500 g skreirogn, 2-3 små er bedre enn 1 stor
- 1 ss salt
- 1 ts sukker
Lever
- 1 stk skreilever, cirka 300 gr per stk
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk sorte pepperkorn, grovknust
- 1 ts salt
- 1 ts eddik 7%
- 2 ss løk, finhakket
Smørsaus
- 2 dl fløte
- 200 g usaltet smør
- sitronsaft
- 4 ss persille, finhakket, evt. gressløk
- 50 g lakserogn, evt. annen rogn
Skrei
- 1.5 kg skrei, i tykke skiver
- salt
- eddik 7%
- 0.5 ts hel sort pepper
Rogn
- 400 - 500 g skreirogn, 2-3 små er bedre enn 1 stor
- 1 ss salt
- 1 ts sukker
Lever
- 1 stk skreilever, cirka 300 gr per stk
- 1 stk laurbærblad
- 5 stk sorte pepperkorn, grovknust
- 1 ts salt
- 1 ts eddik 7%
- 2 ss løk, finhakket
Smørsaus
- 2 dl fløte
- 200 g usaltet smør
- sitronsaft
Rogn
Lever
Smørsaus
Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn urter og rogn rett før servering.
Skrei
Servering

Bon appetit!
Rogn
Lever
Smørsaus
Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn urter og rogn rett før servering.