Ovnsbakt torsk med fiskesaus, chili og koriander
Ovnsbakt torsk med krydder og urter er en fantastisk fiskerett der torsken boltre seg i en mengde ulike smaker. Det asiatiske kjøkkenet frister jo bestandig, og det er ikke grenser for hva dette delikate og milde fiskekjøttet kler.
Lag en enkel saus av blant annet chili, hvitløk, koriander, lime og fiskesaus, og la en tykk og deilig torskefilet, aller helst loin, få dampe i den aromatiske, hotte og friske blandingen. Ved servering kan du drysse over sprøstekt løk og sprøstekt hvitløk for krønsj. Begge deler kan kjøpes ferdig.
Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler og wokede grønnsaker.
Ovnsbakt torsk med krydder og urter er en fantastisk fiskerett der torsken boltre seg i en mengde ulike smaker. Det asiatiske kjøkkenet frister jo bestandig, og det er ikke grenser for hva dette delikate og milde fiskekjøttet kler.
Lag en enkel saus av blant annet chili, hvitløk, koriander, lime og fiskesaus, og la en tykk og deilig torskefilet, aller helst loin, få dampe i den aromatiske, hotte og friske blandingen. Ved servering kan du drysse over sprøstekt løk og sprøstekt hvitløk for krønsj. Begge deler kan kjøpes ferdig.
Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler og wokede grønnsaker.
Ingredienser
- 800 g torskefilet, helst loin
- 1 stk rød chili, eventuelt 2
- 3 fedd hvitløk, eventuelt 4
- 4 ss limesaft
- 1 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 3 ss sukker
- 2 ss vann
- 1 bunt koriander
Til servering
- 2 ss sprøstekt løk
- 2 ss hvitløk, sprøstekt
- 2 ss peanøtter, hakkede
- 2 stykker vårløk
- koriander
Slik gjør du:
- 800 g torskefilet, helst loin
- 1 stk rød chili, eventuelt 2
- 3 fedd hvitløk, eventuelt 4
- 4 ss limesaft
- 1 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 3 ss sukker
- 2 ss vann
- 1 bunt koriander
Til servering
- 2 ss sprøstekt løk
- 2 ss hvitløk, sprøstekt
- 2 ss peanøtter, hakkede
- 2 stykker vårløk
- koriander
