Ovnsbakt torsk med fiskesaus, chili og koriander

45 min

Ovnsbakt torsk med krydder og urter er en fantastisk fiskerett der torsken boltre seg i en mengde ulike smaker. Det asiatiske kjøkkenet frister jo bestandig, og det er ikke grenser for hva dette delikate og milde fiskekjøttet kler. 

Lag en enkel saus av blant annet chili, hvitløk, koriander, lime og fiskesaus, og la en tykk og deilig torskefilet, aller helst loin, få dampe i den aromatiske, hotte og friske blandingen. Ved servering kan du drysse over sprøstekt løk og sprøstekt hvitløk for krønsj. Begge deler kan kjøpes ferdig.

Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler og wokede grønnsaker.

4357 har lagret denne
Ovnsbakt torsk med krydder og urter
Foto: Christian Brun

Ovnsbakt torsk med krydder og urter er en fantastisk fiskerett der torsken boltre seg i en mengde ulike smaker. Det asiatiske kjøkkenet frister jo bestandig, og det er ikke grenser for hva dette delikate og milde fiskekjøttet kler. 

Lag en enkel saus av blant annet chili, hvitløk, koriander, lime og fiskesaus, og la en tykk og deilig torskefilet, aller helst loin, få dampe i den aromatiske, hotte og friske blandingen. Ved servering kan du drysse over sprøstekt løk og sprøstekt hvitløk for krønsj. Begge deler kan kjøpes ferdig.

Som ekstra tilbehør passer det godt med ris eller nudler og wokede grønnsaker.

4357 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torskefilet, helst loin
  • 1 stk rød chili, eventuelt 2
  • 3 fedd hvitløk, eventuelt 4
  • 4 ss limesaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 3 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 bunt koriander

Til servering

  • 2 ss sprøstekt løk
  • 2 ss hvitløk, sprøstekt
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stykker vårløk
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet, helst loin
  • 1 stk rød chili, eventuelt 2
  • 3 fedd hvitløk, eventuelt 4
  • 4 ss limesaft
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 3 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 bunt koriander

Til servering

  • 2 ss sprøstekt løk
  • 2 ss hvitløk, sprøstekt
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stykker vårløk
  • koriander
Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form.
Hakk chili og hvitløk. Kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander sammen i en liten hurtigmikser eller med en stavmikser. Fordel halvparten av sausen over torsken.
Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den blir helt tett. Sett formen midt i ovnen og damp torsken i cirka 20 minutter eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat. Drypp over resten av sausen og topp med sprøstekt løk, sprøstekt hvitløk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander. Ha gjerne på litt mer chili også hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form.
Hakk chili og hvitløk. Kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander sammen i en liten hurtigmikser eller med en stavmikser. Fordel halvparten av sausen over torsken.
Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den blir helt tett. Sett formen midt i ovnen og damp torsken i cirka 20 minutter eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat. Drypp over resten av sausen og topp med sprøstekt løk, sprøstekt hvitløk, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander. Ha gjerne på litt mer chili også hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?