Ovnsbakt torsk med sprø topping
Ovnsbakt torsk med sprø topping er som en kjempestor fiskepinne, og det er ingen grunn til å tro at den ikke blir en like stor favoritt som de mindre fiskepinnene. En liten halvstekt baguette blir til flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak. Press smulene ned på fisken og stek alt i ovnen til brødet blir sprøtt og fisken saftig. Brunet smør med tydelige innslag av sitron og kapers er suverent følge. En remulade i tillegg kan virke som litt smør på flesk, men du verden så godt da gitt.
Ovnsbakt torsk med sprø topping er som en kjempestor fiskepinne, og det er ingen grunn til å tro at den ikke blir en like stor favoritt som de mindre fiskepinnene. En liten halvstekt baguette blir til flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak. Press smulene ned på fisken og stek alt i ovnen til brødet blir sprøtt og fisken saftig. Brunet smør med tydelige innslag av sitron og kapers er suverent følge. En remulade i tillegg kan virke som litt smør på flesk, men du verden så godt da gitt.
Ingredienser
- 800 g torskefilet
- 2 dl loffsmuler, evt. brødsmuler
- 1 dl friske urter, hakkede. f.eks. persille og basilikum
- 1 dl parmesan, revet. evt. annen ost
- 2 ss olivenolje
- 150 g smør
- 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 0.5 stk sitron
- 2 ss kapers, grovhakket
- basilikumblader, til pynt
Ekstra tilbehør
- pepperrot, revet
- kapers, sprø/friterte
- sitron, båter
- remulade
- poteter, kokte eller stekte
Slik gjør du:
- 800 g torskefilet
- 2 dl loffsmuler, evt. brødsmuler
- 1 dl friske urter, hakkede. f.eks. persille og basilikum
- 1 dl parmesan, revet. evt. annen ost
- 2 ss olivenolje
- 150 g smør
- 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 0.5 stk sitron
- 2 ss kapers, grovhakket
- basilikumblader, til pynt
Ekstra tilbehør
- pepperrot, revet
- kapers, sprø/friterte
- sitron, båter
- remulade
- poteter, kokte eller stekte
