Til hovedinnhold

Ovnsbakt torsk med sprø topping

1 h

Ovnsbakt torsk med sprø topping er som en kjempestor fiskepinne, og det er ingen grunn til å tro at den ikke blir en like stor favoritt som de mindre fiskepinnene. En liten halvstekt baguette blir til flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak. Press smulene ned på fisken og stek alt i ovnen til brødet blir sprøtt og fisken saftig. Brunet smør med tydelige innslag av sitron og kapers er suverent følge. En remulade i tillegg kan virke som litt smør på flesk, men du verden så godt da gitt. 

Lagret av 932 brukere
Ovnsbakt torsk med sprø topping

Ovnsbakt torsk med sprø topping er som en kjempestor fiskepinne, og det er ingen grunn til å tro at den ikke blir en like stor favoritt som de mindre fiskepinnene. En liten halvstekt baguette blir til flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak. Press smulene ned på fisken og stek alt i ovnen til brødet blir sprøtt og fisken saftig. Brunet smør med tydelige innslag av sitron og kapers er suverent følge. En remulade i tillegg kan virke som litt smør på flesk, men du verden så godt da gitt. 

Lagret av 932 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 2 dl loffsmuler, evt. brødsmuler
  • 1 dl friske urter, hakkede. f.eks. persille og basilikum
  • 1 dl parmesan, revet. evt. annen ost
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g smør
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • basilikumblader, til pynt

Ekstra tilbehør

  • pepperrot, revet
  • kapers, sprø/friterte
  • sitron, båter
  • remulade
  • poteter, kokte eller stekte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • 2 dl loffsmuler, evt. brødsmuler
  • 1 dl friske urter, hakkede. f.eks. persille og basilikum
  • 1 dl parmesan, revet. evt. annen ost
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g smør
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss kapers, grovhakket
  • basilikumblader, til pynt

Ekstra tilbehør

  • pepperrot, revet
  • kapers, sprø/friterte
  • sitron, båter
  • remulade
  • poteter, kokte eller stekte
Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, men pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk. La hvitløken få surre litt i smøret under omrøring.
Skjær av skallet på sitronen og skjær sitronkjøttet i små biter. Ha i kapers, sitron og urter.
Server den sprøstekte torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
Som en ekstra liten smaksforsterker kan du rive litt pepperrot over helt til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen loffsmuler, urter, revet ost og olivenolje.
Legg fileten over i en passende ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Fordel og press forsiktig brødblandingen over fileten.
Stek torsken midt i ovnen i cirka 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten.
Kok smøret gyllenbrunt i en liten kasserolle, men pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk. La hvitløken få surre litt i smøret under omrøring.
Skjær av skallet på sitronen og skjær sitronkjøttet i små biter. Ha i kapers, sitron og urter.
Server den sprøstekte torsken toppet med kapers- og sitronsmør, basilikum og sprø kapers hvis ønskelig.
Som en ekstra liten smaksforsterker kan du rive litt pepperrot over helt til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?