Thaiinspirert fiske- og krabbekaker med agurksalat
60 min
Er du i det asiatiske hjørnet smaker det skikkelig godt med noen spicy små krabbekaker. Limeblader og rød karripasta gir både nydelig smak og flott farge. En enkel søt og syrlig agurksalat er et forfriskende tilbehør til denne lille retten som fungerer utmerket som en forrett eller som en delerett. Oppskriften gir 12 - 16 små fiskekaker/fiskeboller
450 har lagret denne
Er du i det asiatiske hjørnet smaker det skikkelig godt med noen spicy små krabbekaker. Limeblader og rød karripasta gir både nydelig smak og flott farge. En enkel søt og syrlig agurksalat er et forfriskende tilbehør til denne lille retten som fungerer utmerket som en forrett eller som en delerett. Oppskriften gir 12 - 16 små fiskekaker/fiskeboller
450 har lagret denne
2
porsjoner
agurksalat
- 5 ss riseddik, Eller 7 % eddik
- 4 ss vann
- 50 g sukker
- 1 stk agurk
- 4 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
Krabbekaker
- 4 stk kaffirlimeblader
- 350 g torskefilet, Fersk, uten skinn og bein
- 2 ss curry paste, Rød
- 1 klype salt
- 1 stk egg, Stort
- 2 ss potetmel
- 150 g Krabbekjøtt, Renset
- 2 ss fiskesaus, Thai
- 1 ts sukker
- 1 bunt koriander, Liten bunt
- 2 stk vårløk
- olje, Nøytral olje til steking
Unngå at skjermen går i dvale
agurksalat
- 5 ss riseddik, Eller 7 % eddik
- 4 ss vann
- 50 g sukker
- 1 stk agurk
- 4 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
Krabbekaker
- 4 stk kaffirlimeblader
- 350 g torskefilet, Fersk, uten skinn og bein
- 2 ss curry paste, Rød
- 1 klype salt
- 1 stk egg, Stort
- 2 ss potetmel
- 150 g Krabbekjøtt, Renset
- 2 ss fiskesaus, Thai
- 1 ts sukker
- 1 bunt koriander, Liten bunt
- 2 stk vårløk
- olje, Nøytral olje til steking
Agurksalat
Begynn med agurksalaten. Kok opp eddik, vann og sukker. Avkjøl laken.
Del agurken på langs, skrap vekk det meste av den bløte kjernen og skjær agurken i jevne biter.
Skjær sjalottløken i tynne skiver og finsnitt eller finhakk hvitløken.
Bland alt sammen i en bolle. Hell over laken, dekk til bollen og la salaten «marinere» frem til servering.
Krabbekaker
Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Del torsken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med salt, curry paste, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse.
Ha alt over i en bolle og rør inn krabbekjøtt, limeblader, fiskesaus, sukker, koriander og finsnittet vårløk.
Form farsen til 12-16 små fiskekaker/fiskeboller med fuktige hender.
Stek fiskekakene i olje, cirka 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne. Serveres straks med agurksalat.

Bon appetit!
Agurksalat
Begynn med agurksalaten. Kok opp eddik, vann og sukker. Avkjøl laken.
Del agurken på langs, skrap vekk det meste av den bløte kjernen og skjær agurken i jevne biter.
Skjær sjalottløken i tynne skiver og finsnitt eller finhakk hvitløken.
Bland alt sammen i en bolle. Hell over laken, dekk til bollen og la salaten «marinere» frem til servering.
Krabbekaker
Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Del torsken i biter og ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med salt, curry paste, egg og potetmel. Kjør blandingen til en glatt og jevn farse.
Ha alt over i en bolle og rør inn krabbekjøtt, limeblader, fiskesaus, sukker, koriander og finsnittet vårløk.
Form farsen til 12-16 små fiskekaker/fiskeboller med fuktige hender.
Stek fiskekakene i olje, cirka 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne. Serveres straks med agurksalat.