Torsk med chorizo vil mette selv den kresne. Med torskens milde smak i følge med en god salsa, søtpotet og asparges er dette en enkel og god rett å lage til middag. Bare pass på å ikke bake fisken for lenge.
Torsk med chorizo vil mette selv den kresne. Med torskens milde smak i følge med en god salsa, søtpotet og asparges er dette en enkel og god rett å lage til middag. Bare pass på å ikke bake fisken for lenge.
Skrell søtpotetene og del i biter. La koke sammen med 1 fedd hvitløk i vann med 1 ts salt.
Kok potetene passe mør ca. 15-20 minutter alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet og mos potetene til en fin mos.
Smak til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.
Chorizosalsa
Begynn med å surre løk i en god klunk olivenolje. Det er viktig at løken får surre på middels varme i 2-3 minutter, men ikke la den bli brun.
Tilsett chili og stek videre i ca 1-2 minutter. Tilsett tomater og chorizo og la dette surre i 3 minutter. Avslutt med å helle ferskpresset appelsinsaft og rør inn. Bakt torsk
La småkoke til du ser det begynner å tykne. Ta pannen av varmen og tilsett rikelig med hakket fersk basilikum.
Bakt torsk
La torsken ligge på kjøkkenbenken i opptil 30 minutter til den får romtemeratur. Legg fiskefiletene på en smurt ildfast form.
Torsken bakes midt i ovn, omtrent 15 minutter.
Smørstekt asparges
Mens torsken bakes så smørstek aspargesene lett i stekepannen. Avslutt med å drysse over litt maldonsalt.
Bon appetit!
Forvarm ovn på 225 grader.
Søtpotetmos
Skrell søtpotetene og del i biter. La koke sammen med 1 fedd hvitløk i vann med 1 ts salt.
Kok potetene passe mør ca. 15-20 minutter alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet og mos potetene til en fin mos.
Smak til med salt, pepper, smør og eventuelt fløte.
Chorizosalsa
Begynn med å surre løk i en god klunk olivenolje. Det er viktig at løken får surre på middels varme i 2-3 minutter, men ikke la den bli brun.
Tilsett chili og stek videre i ca 1-2 minutter. Tilsett tomater og chorizo og la dette surre i 3 minutter. Avslutt med å helle ferskpresset appelsinsaft og rør inn. Bakt torsk
La småkoke til du ser det begynner å tykne. Ta pannen av varmen og tilsett rikelig med hakket fersk basilikum.
Bakt torsk
La torsken ligge på kjøkkenbenken i opptil 30 minutter til den får romtemeratur. Legg fiskefiletene på en smurt ildfast form.
Torsken bakes midt i ovn, omtrent 15 minutter.
Smørstekt asparges
Mens torsken bakes så smørstek aspargesene lett i stekepannen. Avslutt med å drysse over litt maldonsalt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto