Til hovedinnhold
rask

Torsk i tomat

30 min

Torsk i tomat er en superenkel middag som du får ferdig på 30 minutter! Dette er den perfekte løsningen når du har lite plass, lite kjøkkenutstyr, lite tid eller liten lyst til å vaske opp.

Lagret av 1334 brukere
Torsk i tomat

Torsk i tomat er en superenkel middag som du får ferdig på 30 minutter! Dette er den perfekte løsningen når du har lite plass, lite kjøkkenutstyr, lite tid eller liten lyst til å vaske opp.

Lagret av 1334 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torsk, filet, lettsaltet renset for ben
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk tomat, boks knuste tomater
  • 12 stykker cherrytomater
  • 3 ss sorte oliven, ca en håndfull
  • basilikumblader, friske
  • olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • sukker, en liten klype

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torsk, filet, lettsaltet renset for ben
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk tomat, boks knuste tomater
  • 12 stykker cherrytomater
  • 3 ss sorte oliven, ca en håndfull
  • basilikumblader, friske
  • olivenolje
  • salt, etter smak
  • pepper, kvernet, etter smak
  • sukker, en liten klype
Del torskefileten i fire jevne stykker.
Finhakk hvitløk og sjalottløk og la det frese i en god skvett olivenolje i en stor panne. Løken skal bli helt bløt uten å få farge.
Tilsett knuste tomater og la det hele putre i 10 minutter. Smak tomatsausen til med pepper, litt salt og sukker.
Legg i fiskestykkene med skinnsiden opp, tomater og oliven. Dekk pannen med et lokk eller aluminiumsfolie. La det putre ved middels varme i ca. 10 minutter. Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av.
Pynt med basilikumblader og kvern litt pepper på fisken.
woman cooking

Bon appetit!

Del torskefileten i fire jevne stykker.
Finhakk hvitløk og sjalottløk og la det frese i en god skvett olivenolje i en stor panne. Løken skal bli helt bløt uten å få farge.
Tilsett knuste tomater og la det hele putre i 10 minutter. Smak tomatsausen til med pepper, litt salt og sukker.
Legg i fiskestykkene med skinnsiden opp, tomater og oliven. Dekk pannen med et lokk eller aluminiumsfolie. La det putre ved middels varme i ca. 10 minutter. Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av.
Pynt med basilikumblader og kvern litt pepper på fisken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?