Til hovedinnhold

Torsk med bacon og blomkålmos

1 h

Torsk med bacon og blomkålmos er en fest for øyet, en fest for ganen og slett ikke så vanskelig å lage. Bacon til hvit fisk er klassisk, og det gir en herlig kontrast.
Kilde: Aftenposten

Lagret av 267 brukere
Torsk med bacon og blomkålmos
Foto: Trygve Indrelid

Torsk med bacon og blomkålmos er en fest for øyet, en fest for ganen og slett ikke så vanskelig å lage. Bacon til hvit fisk er klassisk, og det gir en herlig kontrast.
Kilde: Aftenposten

Lagret av 267 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 8 skive(r) bacon
  • salt og kvernet pepper
  • 4 stykker bakepotet
  • olje

Blomkålstappe

  • 1 stk blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør

Saus

  • 0.5 stk kyllingbuljong, terning
  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 12 kvaster basilikum
  • 2 stykker sjalottløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • 8 skive(r) bacon
  • salt og kvernet pepper
  • 4 stykker bakepotet
  • olje

Blomkålstappe

  • 1 stk blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør

Saus

  • 0.5 stk kyllingbuljong, terning
  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 12 kvaster basilikum
  • 2 stykker sjalottløk

Fisk og potet

Sett stekeovnen på 90 grader.
Ha salt og pepper på torskestykkene. Rull dem pent inn i to baconskiver som festes med tannpirkere. Baconskivene kan godt strekkes litt før du ruller dem på.
Skjær potetene i skiver, så tynne som mulig.
Ha litt olje i en panne på litt over middels varme.
Fordel potetskiver i små ringer på kjøkkenbenken, som takstein.
Bruk en bred stekespade til å løfte dem individuelt opp i pannen.
Stek dem gylne på den ene siden og snu dem hver for seg.
Legg dem på bakepapir i ovn på 90 grader til servering.
Sett en panne på litt under middels varme og stek fiskestykkene rundt det hele, til baconet er sprøtt.
Legg fisken i ovnsfast fat og stek i ovn på 160 grader til du ser at de er gjennomstekte og begynner å flake seg litt i endene.
Fordel blomkålstappe på tallerkener, legg et lokk av poteter på og dander fisken øverst. Spre sausen rundt.

Blomkålstappe

Del opp blomkålen i mindre buketter.
Grovhakk hvitløken. Kok dette mørt i fløten.
Hell av litt fløte om det er mye igjen. Du kan heller spe med det etter hvert.
Lag mos med en gaffel, eller bruk en stavmikser og kjør det til en finere puré.
Smak til med salt og pepper.
Hold det varmt og rør inn en skje smør rett før servering.

Saus

Finhakk sjalottløken og ha det i en kjele.
Hell på hvitvin og kok opp.
La det koke til det nesten ikke er mer vin igjen.
Hell i fløten og smuldre buljongterningen i.
La det koke til det blir en tykkere saus.
Ha i hakket basilikum og kjør det glatt med en stavmikser.
Ha det eventuelt i en blender og kok det opp igjen etterpå.
woman cooking

Bon appetit!

Fisk og potet

Sett stekeovnen på 90 grader.
Ha salt og pepper på torskestykkene. Rull dem pent inn i to baconskiver som festes med tannpirkere. Baconskivene kan godt strekkes litt før du ruller dem på.
Skjær potetene i skiver, så tynne som mulig.
Ha litt olje i en panne på litt over middels varme.
Fordel potetskiver i små ringer på kjøkkenbenken, som takstein.
Bruk en bred stekespade til å løfte dem individuelt opp i pannen.
Stek dem gylne på den ene siden og snu dem hver for seg.
Legg dem på bakepapir i ovn på 90 grader til servering.
Sett en panne på litt under middels varme og stek fiskestykkene rundt det hele, til baconet er sprøtt.
Legg fisken i ovnsfast fat og stek i ovn på 160 grader til du ser at de er gjennomstekte og begynner å flake seg litt i endene.
Fordel blomkålstappe på tallerkener, legg et lokk av poteter på og dander fisken øverst. Spre sausen rundt.

Blomkålstappe

Del opp blomkålen i mindre buketter.
Grovhakk hvitløken. Kok dette mørt i fløten.
Hell av litt fløte om det er mye igjen. Du kan heller spe med det etter hvert.
Lag mos med en gaffel, eller bruk en stavmikser og kjør det til en finere puré.
Smak til med salt og pepper.
Hold det varmt og rør inn en skje smør rett før servering.

Saus

Finhakk sjalottløken og ha det i en kjele.
Hell på hvitvin og kok opp.
La det koke til det nesten ikke er mer vin igjen.
Hell i fløten og smuldre buljongterningen i.
La det koke til det blir en tykkere saus.
Ha i hakket basilikum og kjør det glatt med en stavmikser.
Ha det eventuelt i en blender og kok det opp igjen etterpå.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?