rask
Fiskeform med timian og honning
30 min
I denne fiskeformen får du fisk og grønnsaker i skjønn forening! Dette er en super oppskrift på en middagsrett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt av blant annet timian og honning. Torskefilet kan erstattes av laksefilet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt
85 har lagret denne
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen
I denne fiskeformen får du fisk og grønnsaker i skjønn forening! Dette er en super oppskrift på en middagsrett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt av blant annet timian og honning. Torskefilet kan erstattes av laksefilet.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt
85 har lagret denne
8
porsjoner
- 10 stykker nypotet
- 1 stk squash
- 3 stykker tomat
- 1 stk sitron
- 1 stk rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 600 g torskefilet
- 10 kvaster timian
- 1 ss honning
- 3 dl fiskebuljong, utblandet
- 2 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 10 stykker nypotet
- 1 stk squash
- 3 stykker tomat
- 1 stk sitron
- 1 stk rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 600 g torskefilet
- 10 kvaster timian
- 1 ss honning
- 3 dl fiskebuljong, utblandet
- 2 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Vask potetene og del dem i båter.
Del squashen i mindre biter, tomatene i båter og sitronen i skiver.
Del chilien i to og rens for frø og hinner. Skrell hvitløksbåtene.
Del fisken i mindre biter.
Legg alt i en smurt ildfast form og hell over buljong, honning og olivenolje.
Dryss over salt og pepper. Legg hele stilker av frisk timian over.
Stek formen ved 150°C i ca. 15 minutter - til fisken er gjennomstekt.
Server fiskeformen med godt brød til.

Bon appetit!
Vask potetene og del dem i båter.
Del squashen i mindre biter, tomatene i båter og sitronen i skiver.
Del chilien i to og rens for frø og hinner. Skrell hvitløksbåtene.
Del fisken i mindre biter.
Legg alt i en smurt ildfast form og hell over buljong, honning og olivenolje.
Dryss over salt og pepper. Legg hele stilker av frisk timian over.
Stek formen ved 150°C i ca. 15 minutter - til fisken er gjennomstekt.
Server fiskeformen med godt brød til.