Plukkfisk

1 h
Lagret av 178 brukere
Plukkfisk på hvit tallerken
Lagret av 178 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 6 poteter
  • 200 g smør
  • 0.5 løk
  • 8 sjalottløk
  • gressløk
  • fløte
  • salt og kvernet pepper
  • flatbrød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 6 poteter
  • 200 g smør
  • 0.5 løk
  • 8 sjalottløk
  • gressløk
  • fløte
  • salt og kvernet pepper
  • flatbrød
Skjær løk i middels tykke skiver.
Rens og grovhakk sjalottløk.
Ha et par spiseskjeer smør i en panne og smelt smøret på middels varme.
Tilsett løk og fres alt sammen til løken er blank og myk, men ikke brun.
Kok poteter i usaltet vann.
Del i biter og tilsett løk. Rør til en mos med en sleiv eller en ballongvisp. Ha i mer av smøret. Spe med litt fløte eller melk.
Trekk fisken i 8–10 minutter i lettsaltet vann.
Skjær fisken i 3 cm store terninger og tilsett i pannen med potetene.
Ha evt. i resten av smøret og spe med litt mer fløte eller melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Pynt med finhakket gressløk.
Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær løk i middels tykke skiver.
Rens og grovhakk sjalottløk.
Ha et par spiseskjeer smør i en panne og smelt smøret på middels varme.
Tilsett løk og fres alt sammen til løken er blank og myk, men ikke brun.
Kok poteter i usaltet vann.
Del i biter og tilsett løk. Rør til en mos med en sleiv eller en ballongvisp. Ha i mer av smøret. Spe med litt fløte eller melk.
Trekk fisken i 8–10 minutter i lettsaltet vann.
Skjær fisken i 3 cm store terninger og tilsett i pannen med potetene.
Ha evt. i resten av smøret og spe med litt mer fløte eller melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Pynt med finhakket gressløk.
Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?