Plukkfisk
60 min
Bergensk plukkfisk – en klassiker for store og små i og utenfor Bergen. I denne oppskriften er det brukt torskefilet, men andre typer hvit fisk kan også benyttes. Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det.
Kilde: Bergens Tidende
219 har lagret denne
Bergensk plukkfisk – en klassiker for store og små i og utenfor Bergen. I denne oppskriften er det brukt torskefilet, men andre typer hvit fisk kan også benyttes. Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det.
Kilde: Bergens Tidende
219 har lagret denne
8
porsjoner
- 800 g torskefilet
- salt
- 6 poteter
- 200 g smør
- 0.5 løk
- 8 sjalottløk
- gressløk
- fløte
- salt og kvernet pepper
- flatbrød
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g torskefilet
- salt
- 6 poteter
- 200 g smør
- 0.5 løk
- 8 sjalottløk
- gressløk
- fløte
- salt og kvernet pepper
- flatbrød
Skjær løk i middels tykke skiver.
Rens og grovhakk sjalottløk.
Ha et par spiseskjeer smør i en panne og smelt smøret på middels varme.
Tilsett løk og fres alt sammen til løken er blank og myk, men ikke brun.
Kok poteter i usaltet vann.
Del i biter og tilsett løk. Rør til en mos med en sleiv eller en ballongvisp. Ha i mer av smøret. Spe med litt fløte eller melk.
Trekk fisken i 8–10 minutter i lettsaltet vann.
Skjær fisken i 3 cm store terninger og tilsett i pannen med potetene.
Ha evt. i resten av smøret og spe med litt mer fløte eller melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Pynt med finhakket gressløk.
Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det.

Bon appetit!
Skjær løk i middels tykke skiver.
Rens og grovhakk sjalottløk.
Ha et par spiseskjeer smør i en panne og smelt smøret på middels varme.
Tilsett løk og fres alt sammen til løken er blank og myk, men ikke brun.
Kok poteter i usaltet vann.
Del i biter og tilsett løk. Rør til en mos med en sleiv eller en ballongvisp. Ha i mer av smøret. Spe med litt fløte eller melk.
Trekk fisken i 8–10 minutter i lettsaltet vann.
Skjær fisken i 3 cm store terninger og tilsett i pannen med potetene.
Ha evt. i resten av smøret og spe med litt mer fløte eller melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Pynt med finhakket gressløk.
Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det.