Torsk har uendelig mange variasjonsmuligheter. Her med godt følge av den paprikabaserte spanske tapaspølsen som utviser magiske evner i møte med mange andre råvarer - også med Atlanterhavets vinterkonge, torsken. Kilde: Adresseavisen
Torsk har uendelig mange variasjonsmuligheter. Her med godt følge av den paprikabaserte spanske tapaspølsen som utviser magiske evner i møte med mange andre råvarer - også med Atlanterhavets vinterkonge, torsken. Kilde: Adresseavisen
Fisk (del 1): Bruk torskefilet med skinn på, og beregn cirka 200 gram per person. Dryss et godt lag salt på filetene og la stå i et par timer.
Potetmos: Skrell poteter, skjær i skiver og kok dem møre i en kasserolle.
Hell av vannet, finhakk hvitløk og dryss over potetene.
Bruk stavmikser mens du sper med olivenolje og melk, stadig med varmen på.
Smak til med salt og pepper. Hold varm eller varm opp igjen rett før maten serveres.
Skal potetmosen varmes opp igjen, tilsettes salt og pepper etter at den er varmet opp. Saltet gjør potetmosen seig dersom det tilsettes og røres kraftig i etterpå.
Tilbehør: Hakk chorizopølse i små biter og skjær baconskivene i biter.
Stek baconet gyllent i litt olje. Tilsett så chorizobitene og litt mer olje og stek videre i noen små minutter.
Hold varm frem til servering.
Fisk (del 2): Kvern over litt pepper på fiskefiletene. Legg dem på bakepapir i en langpanne, nå med skinnsiden opp.
Sett dem inn i en forvarmet ovn på cirka 160 grader, og bak dem i 10-12 minutter, litt avhengig av hvor tykke filetene er.
For optimal torskeopplevelse er det viktig at fisken er akkurat nok stekt. Sjekk om de er ferdige ved å se om lagene i fiskekjøttet deler på seg når du trykker på dem.
Servering: Legg torskefiletene på porsjonsfat med skinnsiden opp, og en god klatt potetmos.
Riv av skinnet på fisken, og legg over chorizo/bacon-blandingen med godt med olje. Dette er ikke noen slankemiddag!
Litt finhakket vårløk på toppen er fint både smaksmessig og visuelt.
Bon appetit!
Fisk (del 1): Bruk torskefilet med skinn på, og beregn cirka 200 gram per person. Dryss et godt lag salt på filetene og la stå i et par timer.
Potetmos: Skrell poteter, skjær i skiver og kok dem møre i en kasserolle.
Hell av vannet, finhakk hvitløk og dryss over potetene.
Bruk stavmikser mens du sper med olivenolje og melk, stadig med varmen på.
Smak til med salt og pepper. Hold varm eller varm opp igjen rett før maten serveres.
Skal potetmosen varmes opp igjen, tilsettes salt og pepper etter at den er varmet opp. Saltet gjør potetmosen seig dersom det tilsettes og røres kraftig i etterpå.
Tilbehør: Hakk chorizopølse i små biter og skjær baconskivene i biter.
Stek baconet gyllent i litt olje. Tilsett så chorizobitene og litt mer olje og stek videre i noen små minutter.
Hold varm frem til servering.
Fisk (del 2): Kvern over litt pepper på fiskefiletene. Legg dem på bakepapir i en langpanne, nå med skinnsiden opp.
Sett dem inn i en forvarmet ovn på cirka 160 grader, og bak dem i 10-12 minutter, litt avhengig av hvor tykke filetene er.
For optimal torskeopplevelse er det viktig at fisken er akkurat nok stekt. Sjekk om de er ferdige ved å se om lagene i fiskekjøttet deler på seg når du trykker på dem.
Servering: Legg torskefiletene på porsjonsfat med skinnsiden opp, og en god klatt potetmos.
Riv av skinnet på fisken, og legg over chorizo/bacon-blandingen med godt med olje. Dette er ikke noen slankemiddag!
Litt finhakket vårløk på toppen er fint både smaksmessig og visuelt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto