Stekt torsk med brokkolicouscous og gulrot- og appelsinpuré er en deilig og ny vri på torskemiddagen. Topp fisken med nøttesmør med soyasaus og friske urter.
Stekt torsk med brokkolicouscous og gulrot- og appelsinpuré er en deilig og ny vri på torskemiddagen. Topp fisken med nøttesmør med soyasaus og friske urter.
3 ss friske urter, gressløk, persille, dill og kjørvel
salt
pepper
olivenolje, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
800 g torskefilet, uten skinn og bein
4 stykker gulrot
2 stykker appelsin, kun saften
1 stk brokkoli
100 g usaltet smør
2.5 ss soyasaus
1 stk sjalottløk, finhakket
1 stk hvitløksfedd, finhakket
3 ss friske urter, gressløk, persille, dill og kjørvel
salt
pepper
olivenolje, til steking
Del fisken i fire jevne stykker og krydre dem med salt og litt nykvernet pepper.
Skrell og kutt gulrøtter i små biter. Ha bitene over i en kasserolle og tilsett appelsinsaft.
Hell i nok vann til at det akkurat dekker gulrøttene, kok opp og la det koke til gulrøttene er helt møre og det meste av væsken har fordampet.
Kjør gulrøttene til en glatt pure med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Riv brokkolien på et rivjern, men ta vare på stilken. Den kan du bruke ved en senere anledning. Stek brokkolicouscousen et par minutter i litt olivenolje i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Ha litt olje i en stor, varm stekepanne. Legg i fiskestykkene og la dem få en fin og gyllen stekeskorpe før du snur fisken og gjør det samme på den andre siden, ca. 2-3 minutter på hver side.
Senk temperaturen noe og tilsett 50 g smør i pannen. La torsken få steke seg et par minutter i pannen mens du øser smøret over stykkene.
Løft fiskestykkene ut av pannen og tilsett resten av smøret. Kok smøret gyllenbrunt, og pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, sjalottløk, soyasaus og urter.
Anrett stekt torsk med brokkolicouscous, gulrot- og appelsinpuré og nøttesmør.
Bon appetit!
Del fisken i fire jevne stykker og krydre dem med salt og litt nykvernet pepper.
Skrell og kutt gulrøtter i små biter. Ha bitene over i en kasserolle og tilsett appelsinsaft.
Hell i nok vann til at det akkurat dekker gulrøttene, kok opp og la det koke til gulrøttene er helt møre og det meste av væsken har fordampet.
Kjør gulrøttene til en glatt pure med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Riv brokkolien på et rivjern, men ta vare på stilken. Den kan du bruke ved en senere anledning. Stek brokkolicouscousen et par minutter i litt olivenolje i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Ha litt olje i en stor, varm stekepanne. Legg i fiskestykkene og la dem få en fin og gyllen stekeskorpe før du snur fisken og gjør det samme på den andre siden, ca. 2-3 minutter på hver side.
Senk temperaturen noe og tilsett 50 g smør i pannen. La torsken få steke seg et par minutter i pannen mens du øser smøret over stykkene.
Løft fiskestykkene ut av pannen og tilsett resten av smøret. Kok smøret gyllenbrunt, og pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, sjalottløk, soyasaus og urter.
Anrett stekt torsk med brokkolicouscous, gulrot- og appelsinpuré og nøttesmør.