Ovnsbakt skrei med tomat og potet

45 min

Det hvite, spenstige og delikate fiskekjøttet til skreien er en sann glede å tilberede. Den kan serveres til fest, men også som en god hverdagsrett. Her er fisken bakt i ovnen med tomater, poteter, chili og hvitløk. Lett å lage og lett å like.

Tips: Tilsett to grillede paprikaer (gjerne piquillos), delt i grove biter, samtidig med tomatene.

1366 har lagret denne
Ovnsbakt skrei med tomat, chili og hvitløk
Foto: Sara Johannessen

Det hvite, spenstige og delikate fiskekjøttet til skreien er en sann glede å tilberede. Den kan serveres til fest, men også som en god hverdagsrett. Her er fisken bakt i ovnen med tomater, poteter, chili og hvitløk. Lett å lage og lett å like.

Tips: Tilsett to grillede paprikaer (gjerne piquillos), delt i grove biter, samtidig med tomatene.

1366 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g skrei, eller torskefilet
  • 6 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g cherrytomater
  • olivenolje
  • 1 dl basilikumblader, friske
  • salt
  • pepper
  • havsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g skrei, eller torskefilet
  • 6 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g cherrytomater
  • olivenolje
  • 1 dl basilikumblader, friske
  • salt
  • pepper
  • havsalt
Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i store terninger.
Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomatene og la det hel syde videre i noen minutter, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form eller 4 porsjonsformer.
Fordel fiskestykkene over potet- og tomatblandingen.
Dekk formen (formene) løst med aluminiumsfolie og stek videre i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Vend forsiktig inn basilikum rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i store terninger.
Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomatene og la det hel syde videre i noen minutter, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form eller 4 porsjonsformer.
Fordel fiskestykkene over potet- og tomatblandingen.
Dekk formen (formene) løst med aluminiumsfolie og stek videre i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Vend forsiktig inn basilikum rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?