Det hvite, spenstige og delikate fiskekjøttet til skreien er en sann glede å tilberede. Den kan serveres til fest, men også som en god hverdagsrett. Her er fisken bakt i ovnen med tomater, poteter, chili og hvitløk. Lett å lage og lett å like.
Tips: Tilsett to grillede paprikaer (gjerne piquillos), delt i grove biter, samtidig med tomatene.
Det hvite, spenstige og delikate fiskekjøttet til skreien er en sann glede å tilberede. Den kan serveres til fest, men også som en god hverdagsrett. Her er fisken bakt i ovnen med tomater, poteter, chili og hvitløk. Lett å lage og lett å like.
Tips: Tilsett to grillede paprikaer (gjerne piquillos), delt i grove biter, samtidig med tomatene.
Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i store terninger.
Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomatene og la det hel syde videre i noen minutter, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form eller 4 porsjonsformer.
Fordel fiskestykkene over potet- og tomatblandingen.
Dekk formen (formene) løst med aluminiumsfolie og stek videre i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Vend forsiktig inn basilikum rett før servering.
Bon appetit!
Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i store terninger.
Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomatene og la det hel syde videre i noen minutter, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form eller 4 porsjonsformer.
Fordel fiskestykkene over potet- og tomatblandingen.
Dekk formen (formene) løst med aluminiumsfolie og stek videre i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Vend forsiktig inn basilikum rett før servering.