Ovnsbakt skrei med tomat og potet

45 min

Det hvite, spenstige og delikate fiskekjøttet til skreien er en sann glede å tilberede. Den kan serveres til fest, men også som en god hverdagsrett. Her er fisken bakt i ovnen med tomater, poteter, chili og hvitløk. Lett å lage og lett å like.

Tips: Tilsett to grillede paprikaer (gjerne piquillos), delt i grove biter, samtidig med tomatene.

1381 har lagret denne
Ovnsbakt skrei med tomat, chili og hvitløk
Foto: Sara Johannessen

Det hvite, spenstige og delikate fiskekjøttet til skreien er en sann glede å tilberede. Den kan serveres til fest, men også som en god hverdagsrett. Her er fisken bakt i ovnen med tomater, poteter, chili og hvitløk. Lett å lage og lett å like.

Tips: Tilsett to grillede paprikaer (gjerne piquillos), delt i grove biter, samtidig med tomatene.

1381 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g skrei, eller torskefilet
  • 6 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g cherrytomater
  • olivenolje
  • 1 dl basilikumblader, friske
  • salt
  • pepper
  • havsalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g skrei, eller torskefilet
  • 6 stykker poteter, mellomstore
  • 2 stykker løk
  • 1 stk rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g cherrytomater
  • olivenolje
  • 1 dl basilikumblader, friske
  • salt
  • pepper
  • havsalt
Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i store terninger.
Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomatene og la det hel syde videre i noen minutter, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form eller 4 porsjonsformer.
Fordel fiskestykkene over potet- og tomatblandingen.
Dekk formen (formene) løst med aluminiumsfolie og stek videre i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Vend forsiktig inn basilikum rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i store terninger.
Hakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm cirka 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i en stor stekepanne med høye kanter. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt. Rør jevnlig.
Tilsett tomatene og la det hel syde videre i noen minutter, krydre med salt og pepper. Hell blandingen over i en ildfast form eller 4 porsjonsformer.
Fordel fiskestykkene over potet- og tomatblandingen.
Dekk formen (formene) løst med aluminiumsfolie og stek videre i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter. Vend forsiktig inn basilikum rett før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?