Til hovedinnhold

Skinnstekt skreirygg med baconsmør

45 min
11 varer
312
Skinnstekt skreirygg med baconsmør

Som tilbehør har jeg her valgt smørdampede sukkererter og stekte poteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 - 800 g skrei, tykk og fin filet
  • havsalt
  • pepper
  • olje, til steking
  • 2 stk vårløk

Baconsmør

  • 100 g bacon
  • 150 g smør
  • 2 ss kapers
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 1 bunt dill, liten

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 800 g skrei, tykk og fin filet
  • havsalt
  • pepper
  • olje, til steking
  • 2 stk vårløk

Baconsmør

  • 100 g bacon
  • 150 g smør
  • 2 ss kapers
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 1 bunt dill, liten
Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.
Skjær baconet i små biter, grovhakk kapersen, finsnitt vårløken og finhakk hvitløken. Fres baconet i smøret, la det steke over middels varme til baconet er sprøtt og smøret er blitt gyllenbrunt. Bland inn kapers, vårløk, hvitløk og sitronskall. Tilsett hakket dill rett før servering.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i ca 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent, snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
woman cooking

Bon appetit!

Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.
Skjær baconet i små biter, grovhakk kapersen, finsnitt vårløken og finhakk hvitløken. Fres baconet i smøret, la det steke over middels varme til baconet er sprøtt og smøret er blitt gyllenbrunt. Bland inn kapers, vårløk, hvitløk og sitronskall. Tilsett hakket dill rett før servering.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i ca 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent, snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?