Skinnstekt skreifilet med syrlig rødløk og brandade
45 min
Mange gleder seg til vinterkulda, for da kommer den første skreien fra Barentshavet. Den er enkel å tilbrede. Her får du en oppskrift på skrei, toppet med syrlige rødløk og et lett persilledryss.
Mange gleder seg til vinterkulda, for da kommer den første skreien fra Barentshavet. Den er enkel å tilbrede. Her får du en oppskrift på skrei, toppet med syrlige rødløk og et lett persilledryss.
Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
Bon appetit!
Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto