rask
Tikka-torsk på nanbrød
30 min
Dette er rett og slett en fiskemiddag som lages på 1-2-3. Torsk kler mange smaker - også tikka. Torskefileter krydres med en tikka-marinade, stekes i ovnen og serveres med yoghurtdressing og nanbrød. En super, enkel og rask hverdagsmiddag med gode smaker.
Lagret av 1306 brukere
Foto: Silje Sandberg
Dette er rett og slett en fiskemiddag som lages på 1-2-3. Torsk kler mange smaker - også tikka. Torskefileter krydres med en tikka-marinade, stekes i ovnen og serveres med yoghurtdressing og nanbrød. En super, enkel og rask hverdagsmiddag med gode smaker.
Lagret av 1306 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 800 g torskefilet
- 1 ss malt koriander
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 ts muskatnøtt
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts kanel
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kajennepepper
Yoghurtdressing
- 200 g gresk yoghurt
- 1 håndfull mynte, finhakket
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 ss honning
- salt og kvernet pepper
Til servering
- 4 stykker nanbrød
- spinat
- 1 stk rødløk, i skiver
- mynte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g torskefilet
- 1 ss malt koriander
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 ts muskatnøtt
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts kanel
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kajennepepper
Yoghurtdressing
- 200 g gresk yoghurt
- 1 håndfull mynte, finhakket
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 ss honning
- salt og kvernet pepper
Til servering
- 4 stykker nanbrød
- spinat
- 1 stk rødløk, i skiver
- mynte
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Bland sammen alt krydderet med olivenolje.
Pensle torskefiletene med marinaden og legg de i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Når det gjenstår 3-4 minutter av steketiden til torsken, kan du legge inn nanbrødene i ovnen.
Server nanbrød med yoghurtdressing, spinat, løk og fisk. Pynt med mynte på toppen.

Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Bland sammen alt krydderet med olivenolje.
Pensle torskefiletene med marinaden og legg de i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Når det gjenstår 3-4 minutter av steketiden til torsken, kan du legge inn nanbrødene i ovnen.
Server nanbrød med yoghurtdressing, spinat, løk og fisk. Pynt med mynte på toppen.