Helstekt ørret med agurklokk og risfyll

1 t 30 min

Imponer med helstekt ørret med agurklokk og risfyll. Hel fisk kan kanskje virke litt skummelt, men det er ikke stort å frykte. Bruk en god saks til å klippe ut gjellene, sørg for en god vask og tørk både innvendig og utvendig, så er den klar for å fylles. Agurkskivene roper av retro, og chilisausen får fart på smaksløkene.

Ørret kan byttes ut med laks.

191 har lagret denne
Helstekt ørret med agurklokk og risfyll

Imponer med helstekt ørret med agurklokk og risfyll. Hel fisk kan kanskje virke litt skummelt, men det er ikke stort å frykte. Bruk en god saks til å klippe ut gjellene, sørg for en god vask og tørk både innvendig og utvendig, så er den klar for å fylles. Agurkskivene roper av retro, og chilisausen får fart på smaksløkene.

Ørret kan byttes ut med laks.

191 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk ørret, cirka 3-4 kg
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • lime, eller sitron, til servering
  • peanøtter, hakkede, kan sløyfes

Fyll til helstekt ørret

  • 8 dl kokt ris, jasmin
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss ingefær, revet, frisk
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 stykker chili, renset for frø og finhakket
  • 3 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 1 håndfull basilikum, hakket
  • 1 håndfull mynte, hakket
  • 1 stk lime, revet skall og saft
  • salt

Topping til helstekt ørret

  • 1 stk agurk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt

Chilisaus til helstekt ørret

  • 2 - 3 ss sriracha, sterk chilisaus
  • 1 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts ingefær, revet
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts sesamolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk ørret, cirka 3-4 kg
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • lime, eller sitron, til servering
  • peanøtter, hakkede, kan sløyfes

Fyll til helstekt ørret

  • 8 dl kokt ris, jasmin
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss ingefær, revet, frisk
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 stykker chili, renset for frø og finhakket
  • 3 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 1 håndfull basilikum, hakket
  • 1 håndfull mynte, hakket
  • 1 stk lime, revet skall og saft
  • salt

Topping til helstekt ørret

  • 1 stk agurk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt

Chilisaus til helstekt ørret

  • 2 - 3 ss sriracha, sterk chilisaus
  • 1 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts ingefær, revet
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts sesamolje
Varm ovnen til 170 grader.
Klipp ut gjellene og skyll fisken godt på innsiden og utsiden. Vær nøye med å fjerne alle ev blodrester. Klapp fisken tørr på innsiden og utsiden med tørkepapir.
Gni innsiden med olje og krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg ørreten over på et stykke bakepapir smurt med litt olje.
Rør sammen alle ingrediensene til risfyllet og smak til med salt. Fyll risen inn i buken på ørreten. Trykk det godt sammen.
Dekk hele fisken med et nytt ark bakepapir og klem kantene godt sammen. Bak ørreten midt i ovnen i ca. 45-50 min. La den hvile i minst 20 minutter.
Skjær i mellomtiden agurken i tynne skiver og vend skivene med sitronsaft, olivenolje og salt. Oppbevar agurken i kjøleskapet inntil videre.
Rør sammen ingrediensene til chilisausen.
Dra skinnet forsiktig av ørreten på den siden som vender opp. Dryss over litt salt og pepper og dekk fiskekjøttet med agurkskivene.
Drypp over chilisaus og dryss over litt hakkede peanøtter hvis ønskelig. Server limebåter ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader.
Klipp ut gjellene og skyll fisken godt på innsiden og utsiden. Vær nøye med å fjerne alle ev blodrester. Klapp fisken tørr på innsiden og utsiden med tørkepapir.
Gni innsiden med olje og krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg ørreten over på et stykke bakepapir smurt med litt olje.
Rør sammen alle ingrediensene til risfyllet og smak til med salt. Fyll risen inn i buken på ørreten. Trykk det godt sammen.
Dekk hele fisken med et nytt ark bakepapir og klem kantene godt sammen. Bak ørreten midt i ovnen i ca. 45-50 min. La den hvile i minst 20 minutter.
Skjær i mellomtiden agurken i tynne skiver og vend skivene med sitronsaft, olivenolje og salt. Oppbevar agurken i kjøleskapet inntil videre.
Rør sammen ingrediensene til chilisausen.
Dra skinnet forsiktig av ørreten på den siden som vender opp. Dryss over litt salt og pepper og dekk fiskekjøttet med agurkskivene.
Drypp over chilisaus og dryss over litt hakkede peanøtter hvis ønskelig. Server limebåter ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?