Helstekt ørret med agurklokk og risfyll
Imponer med helstekt ørret med agurklokk og risfyll. Hel fisk kan kanskje virke litt skummelt, men det er ikke stort å frykte. Bruk en god saks til å klippe ut gjellene, sørg for en god vask og tørk både innvendig og utvendig, så er den klar for å fylles. Agurkskivene roper av retro, og chilisausen får fart på smaksløkene.
Ørret kan byttes ut med laks.
Imponer med helstekt ørret med agurklokk og risfyll. Hel fisk kan kanskje virke litt skummelt, men det er ikke stort å frykte. Bruk en god saks til å klippe ut gjellene, sørg for en god vask og tørk både innvendig og utvendig, så er den klar for å fylles. Agurkskivene roper av retro, og chilisausen får fart på smaksløkene.
Ørret kan byttes ut med laks.
- 1 stk ørret, cirka 3-4 kg
- olivenolje
- salt
- pepper
- lime, eller sitron, til servering
- peanøtter, hakkede, kan sløyfes
Fyll til helstekt ørret
- 8 dl kokt ris, jasmin
- 1 ss sesamolje
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss ingefær, revet, frisk
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 stykker chili, renset for frø og finhakket
- 3 stykker vårløk, finsnittet
- 1 bunt koriander, hakket
- 1 håndfull basilikum, hakket
- 1 håndfull mynte, hakket
- 1 stk lime, revet skall og saft
- salt
Topping til helstekt ørret
- 1 stk agurk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 1 klype salt
Chilisaus til helstekt ørret
- 2 - 3 ss sriracha, sterk chilisaus
- 1 ss vann
- 1 ss sukker
- 0.5 ts ingefær, revet
- 1 ss limesaft
- 1 ts sesamolje
- 1 stk ørret, cirka 3-4 kg
- olivenolje
- salt
- pepper
- lime, eller sitron, til servering
- peanøtter, hakkede, kan sløyfes
Fyll til helstekt ørret
- 8 dl kokt ris, jasmin
- 1 ss sesamolje
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss ingefær, revet, frisk
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 stykker chili, renset for frø og finhakket
- 3 stykker vårløk, finsnittet
- 1 bunt koriander, hakket
- 1 håndfull basilikum, hakket
- 1 håndfull mynte, hakket
- 1 stk lime, revet skall og saft
- salt
Topping til helstekt ørret
- 1 stk agurk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 1 klype salt
Chilisaus til helstekt ørret
- 2 - 3 ss sriracha, sterk chilisaus
- 1 ss vann
- 1 ss sukker
- 0.5 ts ingefær, revet
- 1 ss limesaft
- 1 ts sesamolje
