Servert med en enkel yoghurtdressing og en knasende frisk fennikel- og agurksalat, blir det fort feststemning på en helt vanlig hverdag. Dryss over litt granateplekjerner for ekstra farge og glede, og som ekstra tilbehør til ovnsbakt ørret passer det godt med noe så enkelt som kokte, gjerne knuste, poteter. Ørret kan byttes ut med laks.
Servert med en enkel yoghurtdressing og en knasende frisk fennikel- og agurksalat, blir det fort feststemning på en helt vanlig hverdag. Dryss over litt granateplekjerner for ekstra farge og glede, og som ekstra tilbehør til ovnsbakt ørret passer det godt med noe så enkelt som kokte, gjerne knuste, poteter. Ørret kan byttes ut med laks.
Legg ørretfileten over på et stekebrett med bakepapir. Krydre fisken med salt og kvernet pepper. Dryss over en klype chili og drypp over olivenolje.
Bak ørrete midt i ovnen i 12-15 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk. Husk at den helst skal ha en saftig, rosa kjerne.
Skjær fennikelen i tynne skiver. Jo tynnere – jo bedre. Skjær agurken i skiver.
Vend fennikelskivene med et par spiseskjeer olivenolje og sitronsaft, og la det marinere i cirka 10 minutter mens ørreten bakes i ovnen. Bland inn agurkskivene og grovhakkede urter og krydre med salt og pepper.
Rør sammen yoghurt, hvitløk og en klype sukker. Smak til med salt og pepper og bland inn hakket gressløk.
Topp ørreten med fennikel- og agurksalat. Legg på litt av yoghurtdressingen og server resten ved siden av.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader.
Legg ørretfileten over på et stekebrett med bakepapir. Krydre fisken med salt og kvernet pepper. Dryss over en klype chili og drypp over olivenolje.
Bak ørrete midt i ovnen i 12-15 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk. Husk at den helst skal ha en saftig, rosa kjerne.
Skjær fennikelen i tynne skiver. Jo tynnere – jo bedre. Skjær agurken i skiver.
Vend fennikelskivene med et par spiseskjeer olivenolje og sitronsaft, og la det marinere i cirka 10 minutter mens ørreten bakes i ovnen. Bland inn agurkskivene og grovhakkede urter og krydre med salt og pepper.
Rør sammen yoghurt, hvitløk og en klype sukker. Smak til med salt og pepper og bland inn hakket gressløk.
Topp ørreten med fennikel- og agurksalat. Legg på litt av yoghurtdressingen og server resten ved siden av.