rask

Appelsinglasert ørret

30 min
1350 har lagret denne
Appelsinglasert ørret
1350 har lagret denne
4
porsjoner
  • 750 g ørretfilet, uten skinn og ben
  • 2 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 kvaster timian
  • 3 ts maisenna
  • tørket chili, knust
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper

Tilbehør

  • appelsin, skiver
  • 1 stk blomkål, revet til blomkålris
  • 200 g spinat, renset, fersk
  • persille, hakket (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g ørretfilet, uten skinn og ben
  • 2 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 kvaster timian
  • 3 ts maisenna
  • tørket chili, knust
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper

Tilbehør

  • appelsin, skiver
  • 1 stk blomkål, revet til blomkålris
  • 200 g spinat, renset, fersk
  • persille, hakket (kan sløyfes)
Skjær ørreten i fire jevne stykker og krydre stykkene med salt og kvernet pepper.
Varm litt olje i en stekepanne og stek ørreten raskt på begge sider. Den skal fortsatt ha en rå kjerne. Løft fiskestykkene ut av pannen så lenge.
Slå vekk stekefettet og tilsett appelsinsaft, sitronsaft, honning, hvitløk, smør og timian. La det koke til mengden er omtrent halvert.
Rør maisenna ut i et par spiseskjeer vann eller appelsinsaft. Jevn sausen med maisenna til passe tykkelse. Det er ikke sikkert du trenger alt.
Smak appelsinsausen til med salt og pepper og legg ørreten tilbake i pannen. Øs litt saus over hvert stykke og dryss over en klype chili. Pynt med noen tynne appelsinskiver og litt ekstra timian.
Stek blomkålrisen cirka 2-3 minutter over høy varme i en stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og bland eventuelt inn litt hakket persille.
Fres spinaten over høy varme til den kollapser. Rør gjerne med et hvitløkfedd festet til en gaffel og krydre med salt og pepper.
Legg blomkålris, spinat, ørret og saus pent på tallerkener og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær ørreten i fire jevne stykker og krydre stykkene med salt og kvernet pepper.
Varm litt olje i en stekepanne og stek ørreten raskt på begge sider. Den skal fortsatt ha en rå kjerne. Løft fiskestykkene ut av pannen så lenge.
Slå vekk stekefettet og tilsett appelsinsaft, sitronsaft, honning, hvitløk, smør og timian. La det koke til mengden er omtrent halvert.
Rør maisenna ut i et par spiseskjeer vann eller appelsinsaft. Jevn sausen med maisenna til passe tykkelse. Det er ikke sikkert du trenger alt.
Smak appelsinsausen til med salt og pepper og legg ørreten tilbake i pannen. Øs litt saus over hvert stykke og dryss over en klype chili. Pynt med noen tynne appelsinskiver og litt ekstra timian.
Stek blomkålrisen cirka 2-3 minutter over høy varme i en stekepanne med litt olje. Krydre med salt og pepper og bland eventuelt inn litt hakket persille.
Fres spinaten over høy varme til den kollapser. Rør gjerne med et hvitløkfedd festet til en gaffel og krydre med salt og pepper.
Legg blomkålris, spinat, ørret og saus pent på tallerkener og server.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?