Saltbakt fjellørret

45 min

Saltbakt fjellørret er en skikkelig festrett, som nok vil imponere familien eller dine gjester.

Det er lett å få bakoversveis av en kilo grovt havsalt, men husk at det absolutt ikke er meningen at noe av dette saltet skal spises. Både salt- og eggehvitemengden kan justeres etter hvor mange eller hvor stor fisken er. Det må være nok salt til å dekke fisken og nok eggehvite i saltet for at kappen skal bli hard. Vi er ute etter en litt grøtete konsistens på salt- og eggehviteblandingen. Her er det brukt knust rosepepper sammen med saltet. Det gir ingen smak til fisken, men ser pent ut. Annen hel fisk kan bakes i saltkappe på akkurat samme måte. Pass på at skinnet på fisken er helt, slik at ikke saltet kommer i direkte kontakt med fiskekjøttet.

78 har lagret denne
Saltbakt fjellørret

Saltbakt fjellørret er en skikkelig festrett, som nok vil imponere familien eller dine gjester.

Det er lett å få bakoversveis av en kilo grovt havsalt, men husk at det absolutt ikke er meningen at noe av dette saltet skal spises. Både salt- og eggehvitemengden kan justeres etter hvor mange eller hvor stor fisken er. Det må være nok salt til å dekke fisken og nok eggehvite i saltet for at kappen skal bli hard. Vi er ute etter en litt grøtete konsistens på salt- og eggehviteblandingen. Her er det brukt knust rosepepper sammen med saltet. Det gir ingen smak til fisken, men ser pent ut. Annen hel fisk kan bakes i saltkappe på akkurat samme måte. Pass på at skinnet på fisken er helt, slik at ikke saltet kommer i direkte kontakt med fiskekjøttet.

78 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker fjellørret, à 700-800 g
  • 1 kg havsalt, grovt
  • 2 stykker eggehvite
  • 1 kvast timian, frisk
  • 1 stk sitron
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker fjellørret, à 700-800 g
  • 1 kg havsalt, grovt
  • 2 stykker eggehvite
  • 1 kvast timian, frisk
  • 1 stk sitron
  • kvernet pepper
Rens og skyll fisken. Fisken skal være hel med hode og det hele, men fjern gjellene. Strø litt pepper inn i buken og legg i to-tre tynne sitronskiver og et par stilker frisk timian.
Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen salt og eggehvite. Lag til to forme av aluminiumsfolie - som er litt større enn ørreten. Legg dem over på et stekebrett, og fordel litt av saltet jevnt utover folien.
Legg fisken oppå saltet og pakk fisken godt inn med resten av saltet. Hodet og hale kan stikke ut. Bak ved 200 grader i cirka 25 minutter.
La hvile noen minutter før du kakker av saltet. Børst vekk eventuelle saltrester, dra av skinnet og nyt det saftige fiskekjøttet.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll fisken. Fisken skal være hel med hode og det hele, men fjern gjellene. Strø litt pepper inn i buken og legg i to-tre tynne sitronskiver og et par stilker frisk timian.
Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen salt og eggehvite. Lag til to forme av aluminiumsfolie - som er litt større enn ørreten. Legg dem over på et stekebrett, og fordel litt av saltet jevnt utover folien.
Legg fisken oppå saltet og pakk fisken godt inn med resten av saltet. Hodet og hale kan stikke ut. Bak ved 200 grader i cirka 25 minutter.
La hvile noen minutter før du kakker av saltet. Børst vekk eventuelle saltrester, dra av skinnet og nyt det saftige fiskekjøttet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?