Saltbakt fjellørret

45 min
90 har lagret denne
Saltbakt fjellørret
90 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stykker fjellørret, à 700-800 g
  • 1 kg havsalt, grovt
  • 2 stykker eggehvite
  • 1 kvast timian, frisk
  • 1 stk sitron
  • kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker fjellørret, à 700-800 g
  • 1 kg havsalt, grovt
  • 2 stykker eggehvite
  • 1 kvast timian, frisk
  • 1 stk sitron
  • kvernet pepper
Rens og skyll fisken. Fisken skal være hel med hode og det hele, men fjern gjellene. Strø litt pepper inn i buken og legg i to-tre tynne sitronskiver og et par stilker frisk timian.
Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen salt og eggehvite. Lag til to forme av aluminiumsfolie - som er litt større enn ørreten. Legg dem over på et stekebrett, og fordel litt av saltet jevnt utover folien.
Legg fisken oppå saltet og pakk fisken godt inn med resten av saltet. Hodet og hale kan stikke ut. Bak ved 200 grader i cirka 25 minutter.
La hvile noen minutter før du kakker av saltet. Børst vekk eventuelle saltrester, dra av skinnet og nyt det saftige fiskekjøttet.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll fisken. Fisken skal være hel med hode og det hele, men fjern gjellene. Strø litt pepper inn i buken og legg i to-tre tynne sitronskiver og et par stilker frisk timian.
Pisk eggehvitene til de skummer og bland sammen salt og eggehvite. Lag til to forme av aluminiumsfolie - som er litt større enn ørreten. Legg dem over på et stekebrett, og fordel litt av saltet jevnt utover folien.
Legg fisken oppå saltet og pakk fisken godt inn med resten av saltet. Hodet og hale kan stikke ut. Bak ved 200 grader i cirka 25 minutter.
La hvile noen minutter før du kakker av saltet. Børst vekk eventuelle saltrester, dra av skinnet og nyt det saftige fiskekjøttet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?