Saltbakt fjellørret
Saltbakt fjellørret er en skikkelig festrett, som nok vil imponere familien eller dine gjester.
Det er lett å få bakoversveis av en kilo grovt havsalt, men husk at det absolutt ikke er meningen at noe av dette saltet skal spises. Både salt- og eggehvitemengden kan justeres etter hvor mange eller hvor stor fisken er. Det må være nok salt til å dekke fisken og nok eggehvite i saltet for at kappen skal bli hard. Vi er ute etter en litt grøtete konsistens på salt- og eggehviteblandingen. Her er det brukt knust rosepepper sammen med saltet. Det gir ingen smak til fisken, men ser pent ut. Annen hel fisk kan bakes i saltkappe på akkurat samme måte. Pass på at skinnet på fisken er helt, slik at ikke saltet kommer i direkte kontakt med fiskekjøttet.
Saltbakt fjellørret er en skikkelig festrett, som nok vil imponere familien eller dine gjester.
Det er lett å få bakoversveis av en kilo grovt havsalt, men husk at det absolutt ikke er meningen at noe av dette saltet skal spises. Både salt- og eggehvitemengden kan justeres etter hvor mange eller hvor stor fisken er. Det må være nok salt til å dekke fisken og nok eggehvite i saltet for at kappen skal bli hard. Vi er ute etter en litt grøtete konsistens på salt- og eggehviteblandingen. Her er det brukt knust rosepepper sammen med saltet. Det gir ingen smak til fisken, men ser pent ut. Annen hel fisk kan bakes i saltkappe på akkurat samme måte. Pass på at skinnet på fisken er helt, slik at ikke saltet kommer i direkte kontakt med fiskekjøttet.
- 2 stykker fjellørret, à 700-800 g
- 1 kg havsalt, grovt
- 2 stykker eggehvite
- 1 kvast timian, frisk
- 1 stk sitron
- kvernet pepper
- 2 stykker fjellørret, à 700-800 g
- 1 kg havsalt, grovt
- 2 stykker eggehvite
- 1 kvast timian, frisk
- 1 stk sitron
- kvernet pepper
