Foliegrillet ørret med hvitløksmør

45 min
Lagret av 995 brukere
Foliegrillet ørret med hvitløksmør
Lagret av 995 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg ørretfilet
  • 3 ss smør
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning
  • 1 klype chiliflak
  • persille
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg ørretfilet
  • 3 ss smør
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning
  • 1 klype chiliflak
  • persille
  • salt og kvernet pepper
Renskjær ørretfileten hvis det er nødvendig og napp ut beina.
Legg fileten på et dobbelt lag aluminiumsfolie med skinnsiden ned. Klem opp kantene på folien så den blir som en eske.
Smelt smøret i en liten kasserolle og rør inn hvitløk, ingefær, sitron og honning. Fordel hvitløksmøret jevnt utover fisken og dryss over salt, pepper og litt chiliflak.
Legg ørretfileten på en varm grill og la den ligge i omtrent 15 - 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Husk at ørreten skal ha en saftig, rosa kjerne.
Dryss over hakket persille før servering. La gjerne fisken få hvile 5-10 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Renskjær ørretfileten hvis det er nødvendig og napp ut beina.
Legg fileten på et dobbelt lag aluminiumsfolie med skinnsiden ned. Klem opp kantene på folien så den blir som en eske.
Smelt smøret i en liten kasserolle og rør inn hvitløk, ingefær, sitron og honning. Fordel hvitløksmøret jevnt utover fisken og dryss over salt, pepper og litt chiliflak.
Legg ørretfileten på en varm grill og la den ligge i omtrent 15 - 20 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Husk at ørreten skal ha en saftig, rosa kjerne.
Dryss over hakket persille før servering. La gjerne fisken få hvile 5-10 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?