Til hovedinnhold

Ørret med sitron- og smørsaus

45 min

Tradisjonell fransk sitronsaus med smør kan løfte alle fiskemiddager fra hverdagsmåltid til festmiddag.
Kilde: Foto: Maryna Voronova/NTB Scanpix.

Lagret av 161 brukere
Ørret med sitron- og smørsaus

Tradisjonell fransk sitronsaus med smør kan løfte alle fiskemiddager fra hverdagsmåltid til festmiddag.
Kilde: Foto: Maryna Voronova/NTB Scanpix.

Lagret av 161 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g ørretfilet
  • salt og kvernet pepper
  • 25 g smør
  • 2 ss olivenolje
  • sitron, skiver
  • nypotet

Sitron- og smørsaus

  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss hvitvin
  • 2 ss sjalottløk
  • 225 g smør, kaldt i terninger
  • dill
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g ørretfilet
  • salt og kvernet pepper
  • 25 g smør
  • 2 ss olivenolje
  • sitron, skiver
  • nypotet

Sitron- og smørsaus

  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss hvitvin
  • 2 ss sjalottløk
  • 225 g smør, kaldt i terninger
  • dill
  • salt og kvernet pepper
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kok nypoteter eller ris i salt vann, i omtrent tyve minutter eller til mørt.
Salt og pepre fisken og varm smøret i en stekepanne. Stek fisken i et til to minutter på hver side. ha fisken over i en ildfast form og stek den ferdig i ovnen i 8–10 minutter eller til den begynner å flakes opp når du pirker borti med en gaffel. Ta formen ut av ovnen, dekk med folie og la fisken hvile i et par minutter før servering.
Server fisken på en seng av poteter, eller ris, med raust med sitron- og smørsaus, sitronskiver og litt frisk dill.

Sitron- og smørsaus

Ha sitronsaft, vin og sjalottløk i en liten kjele og kok opp over medium varme. Reduser væsken til det er omtrent en spiseskje igjen. Ha i smøret, en terning av gangen, mens du stadig pisker. Fortsett til alt smøret er pisket inn. ta sausen av platen, og smak til med salt, pepper og frisk dill.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Kok nypoteter eller ris i salt vann, i omtrent tyve minutter eller til mørt.
Salt og pepre fisken og varm smøret i en stekepanne. Stek fisken i et til to minutter på hver side. ha fisken over i en ildfast form og stek den ferdig i ovnen i 8–10 minutter eller til den begynner å flakes opp når du pirker borti med en gaffel. Ta formen ut av ovnen, dekk med folie og la fisken hvile i et par minutter før servering.
Server fisken på en seng av poteter, eller ris, med raust med sitron- og smørsaus, sitronskiver og litt frisk dill.

Sitron- og smørsaus

Ha sitronsaft, vin og sjalottløk i en liten kjele og kok opp over medium varme. Reduser væsken til det er omtrent en spiseskje igjen. Ha i smøret, en terning av gangen, mens du stadig pisker. Fortsett til alt smøret er pisket inn. ta sausen av platen, og smak til med salt, pepper og frisk dill.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?