Gravet fjellørret med einebær, dill og eplekompott
Gravet fjellørret med einebær, dill og eplekompott er hjemmelaget mat på sitt beste!
Å grave sin egen fisk er faktisk ganske enkelt, og det lønner seg når du smaker resultatet. Denne oppskriften tar høyde for en marinering i 1-2 døgn, og den ferdige fisken holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet hvis den er godt innepakket. Serveres gjerne i lefse med rømme, eplekompott og finsnittet rødløk.
Gravet fjellørret med einebær, dill og eplekompott er hjemmelaget mat på sitt beste!
Å grave sin egen fisk er faktisk ganske enkelt, og det lønner seg når du smaker resultatet. Denne oppskriften tar høyde for en marinering i 1-2 døgn, og den ferdige fisken holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet hvis den er godt innepakket. Serveres gjerne i lefse med rømme, eplekompott og finsnittet rødløk.
- 800 g ørret, benfri fjelløretfilet med skinn
- 30 g salt
- 30 g sukker
- 1 ss einebær, knuste
- 1 ts pepper, knuste sorte korn
- 1 bunt dill, frisk
Tilbehør
- rødløk, finsnittet
- lettrømme
- smør, godt
- lefse, eller flatbrød
Eplekompott
- 2 stykker eple, syrlige gode norske
- 3 ss sukker
- 3 ss vann
- 0.5 stk vaniljestang
- 800 g ørret, benfri fjelløretfilet med skinn
- 30 g salt
- 30 g sukker
- 1 ss einebær, knuste
- 1 ts pepper, knuste sorte korn
- 1 bunt dill, frisk
Tilbehør
- rødløk, finsnittet
- lettrømme
- smør, godt
- lefse, eller flatbrød
Eplekompott
- 2 stykker eple, syrlige gode norske
- 3 ss sukker
- 3 ss vann
- 0.5 stk vaniljestang
