Ørret i airfryer med agurk- og eplesalat
Ørret og laks er alltid en suksess når det lages i en airfryer. Her får du god stekeskorpe og saftig fiskekjøtt. Du kan krydre fisken med alle slags gode krydder, men ofte er det enkle det beste. Den friske og gode salaten kan du gjerne lage dagen i forveien for at de gode smakene skal sette seg skikkelig.
Oppskriften er hentet fra «Den store airfryer-kokeboka» av Trude Eide Straume.
Ørret og laks er alltid en suksess når det lages i en airfryer. Her får du god stekeskorpe og saftig fiskekjøtt. Du kan krydre fisken med alle slags gode krydder, men ofte er det enkle det beste. Den friske og gode salaten kan du gjerne lage dagen i forveien for at de gode smakene skal sette seg skikkelig.
Oppskriften er hentet fra «Den store airfryer-kokeboka» av Trude Eide Straume.
Ingredienser
- 4 stk ørretfilet, benfrie
- 1 ss nøytral olje
- salt
- pepper
Agurk- og eplesalat
- 1 stk eple
- 0.5 stk agurk
- 1 stk rødløk, liten
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss gresk yoghurt
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ss sukker, evt. annen søtning, som Sukrin Gold
- 2 stk limebåter
- salt
- pepper
- 2 ss dill, hakket og frisk, evt. 1 ss tørket
Poteter
- 600 g småpoteter
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts flaksalt
Slik gjør du:
- 4 stk ørretfilet, benfrie
- 1 ss nøytral olje
- salt
- pepper
Agurk- og eplesalat
- 1 stk eple
- 0.5 stk agurk
- 1 stk rødløk, liten
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss gresk yoghurt
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ss sukker, evt. annen søtning, som Sukrin Gold
- 2 stk limebåter
- salt
- pepper
- 2 ss dill, hakket og frisk, evt. 1 ss tørket
Poteter
- 600 g småpoteter
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts flaksalt
