Stekt makrell med Middelhavspreg passer like godt her nord som i sydligere strøk! Den fete makrellen kler godt et innslag av friskhet blandet med smaker som oser av ferieminner fra Middelhavet.
Stekt makrell med Middelhavspreg passer like godt her nord som i sydligere strøk! Den fete makrellen kler godt et innslag av friskhet blandet med smaker som oser av ferieminner fra Middelhavet.
Rens makrellen. Du kan gjerne filetere den på vanlig måte, eller du kan gjøre som følger:
Fjern først hode og innvoller. Skyll buken godt i kaldt vann. Begynn ved hodet, legg kniven inntil ryggbeinet og fileter mot halen. Stopp før du skjærer av fileten. Gjør det samme på den andre siden.
Bruk en saks og klipp ut hele ryggbeinet. Skjær vekk sidebeina på begge filetene. Skjær forsiktig nesten ned til skinnet på begge sider av midtbeina og dra dem ut som en remse. Når du gjør det sånn, får du som regel med det meste av det brune fettet i samme slengen.
Lag små snitt i skinnet, og legg makrellen til side så lenge.
Rens og skjær paprika i tynne strimler. Skjær sjalottløk og gulrot i tynne skiver. Ha oljen i en liten stekepanne, eller kasserolle, og tilsett grønnsaker og krydder.
La det syde over svak varme til grønnsakene er helt myke. Tilsett eddik og basilikum og hell alt over på et lite fat eller lignende.
Krydre makrellen med salt og kvernet pepper. Ha litt olivenolje i en stor varm stekepanne. Stek fisken med skinnsiden ned i 2-3 minutter. Mest sannsynlig må du steke to om gangen.
Løft makrellen rett over på grønnsaksblandingen og la fisken marinere i den smaksrike blandingen.
Server makrellen lun eller avkjølt sammen med marinaden og litt grønn salat.
Bon appetit!
Rens makrellen. Du kan gjerne filetere den på vanlig måte, eller du kan gjøre som følger:
Fjern først hode og innvoller. Skyll buken godt i kaldt vann. Begynn ved hodet, legg kniven inntil ryggbeinet og fileter mot halen. Stopp før du skjærer av fileten. Gjør det samme på den andre siden.
Bruk en saks og klipp ut hele ryggbeinet. Skjær vekk sidebeina på begge filetene. Skjær forsiktig nesten ned til skinnet på begge sider av midtbeina og dra dem ut som en remse. Når du gjør det sånn, får du som regel med det meste av det brune fettet i samme slengen.
Lag små snitt i skinnet, og legg makrellen til side så lenge.
Rens og skjær paprika i tynne strimler. Skjær sjalottløk og gulrot i tynne skiver. Ha oljen i en liten stekepanne, eller kasserolle, og tilsett grønnsaker og krydder.
La det syde over svak varme til grønnsakene er helt myke. Tilsett eddik og basilikum og hell alt over på et lite fat eller lignende.
Krydre makrellen med salt og kvernet pepper. Ha litt olivenolje i en stor varm stekepanne. Stek fisken med skinnsiden ned i 2-3 minutter. Mest sannsynlig må du steke to om gangen.
Løft makrellen rett over på grønnsaksblandingen og la fisken marinere i den smaksrike blandingen.
Server makrellen lun eller avkjølt sammen med marinaden og litt grønn salat.