Grillrøkt makrell kan lages på en helt ordinær kulegrill. Med røykspon blir makrellen fantastisk saftig og god. Gni buken inn med grovt salt og sleng en grankvist over glørne sammen med røyksponet for ekstra finesse.
Grillrøkt makrell kan lages på en helt ordinær kulegrill. Med røykspon blir makrellen fantastisk saftig og god. Gni buken inn med grovt salt og sleng en grankvist over glørne sammen med røyksponet for ekstra finesse.
Rens og skyll makrellen. Fyll buken på fisken med litt grovt havsalt og frisk timian. For enkelhetens skyld kan du la makrellen ligge på et stykke aluminiumsfolie, men den kan også ligge rett på en ren og smurt grillrist.
Fyll grillkull på den ene siden i en kulegrill og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av. Dryss over fuktig røykspon og legg gjerne på noen grankvister for smaken og utseende sin skyld. Einerkvister gir også god smak. Legg så fisken på den andre siden av grillen
Dekk til med et tett lokk og la makrellen ligge i ca. 35 minutter, litt avhengig av varmen og størrelsen på fisken. Er grillen litt for varm blir fisken tidligere ferdig og motsatt. Sjekk om fiskekjøttet løsner fra bena, da er den klar.
Vask og kok potetene med skallet på i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Lag lange agurkstrimler med en aspargesskreller eller skjær agurken i skiver. Spar eventuelt noen agurkstrimler til servering.
Bland sammen poteter, agurk, dill, yoghurt og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Server den saftige varmrøkte makrellen lun med potet og agurksalat og litt syltet rabarbra.
Bon appetit!
Rens og skyll makrellen. Fyll buken på fisken med litt grovt havsalt og frisk timian. For enkelhetens skyld kan du la makrellen ligge på et stykke aluminiumsfolie, men den kan også ligge rett på en ren og smurt grillrist.
Fyll grillkull på den ene siden i en kulegrill og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av. Dryss over fuktig røykspon og legg gjerne på noen grankvister for smaken og utseende sin skyld. Einerkvister gir også god smak. Legg så fisken på den andre siden av grillen
Dekk til med et tett lokk og la makrellen ligge i ca. 35 minutter, litt avhengig av varmen og størrelsen på fisken. Er grillen litt for varm blir fisken tidligere ferdig og motsatt. Sjekk om fiskekjøttet løsner fra bena, da er den klar.
Vask og kok potetene med skallet på i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Lag lange agurkstrimler med en aspargesskreller eller skjær agurken i skiver. Spar eventuelt noen agurkstrimler til servering.
Bland sammen poteter, agurk, dill, yoghurt og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Server den saftige varmrøkte makrellen lun med potet og agurksalat og litt syltet rabarbra.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto