Stekt makrell i hjertesalat på primus
Lag stekt makrell på primus, og du trenger ikke en gang kniv og gaffel. Fisken danderes nemlig i hjertesalat og spises med hendene. Den er derfor perfekt å spise på tur! Du kan selvfølgelig velge annet tilbehør som for eksempel potetsalat, løk eller fennikel. Når du skal spise denne retten ute, er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme. Det anbefales å ta med to mellomstore plastbokser, primus med stekepanne, gass og stekespade
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Lag stekt makrell på primus, og du trenger ikke en gang kniv og gaffel. Fisken danderes nemlig i hjertesalat og spises med hendene. Den er derfor perfekt å spise på tur! Du kan selvfølgelig velge annet tilbehør som for eksempel potetsalat, løk eller fennikel. Når du skal spise denne retten ute, er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme. Det anbefales å ta med to mellomstore plastbokser, primus med stekepanne, gass og stekespade
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Ingredienser
Makrell
- 700 g makrellfilet
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
Tilbereding
- 1 stk hjertesalat
- 0.5 stk agurk
- 0.5 stk rødløk
- 1 dl rømme
- 1 dl majones
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts dill
Slik gjør du:
Makrell
- 700 g makrellfilet
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
Tilbereding
- 1 stk hjertesalat
- 0.5 stk agurk
- 0.5 stk rødløk
- 1 dl rømme
- 1 dl majones
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts dill
Forberedelser hjemme:
På primusen:
