Til hovedinnhold

Stekt makrell i hjertesalat på primus

1 h
12 varer
30
Stekt makrell i hjertesalat på primus

Lag stekt makrell på primus, og du trenger ikke en gang kniv og gaffel. Fisken danderes nemlig i hjertesalat og spises med hendene. Den er derfor perfekt å spise på tur! Du kan selvfølgelig velge annet tilbehør som for eksempel potetsalat, løk eller fennikel. Når du skal spise denne retten ute, er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme. Det anbefales å ta med to mellomstore plastbokser, primus med stekepanne, gass og stekespade

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Ingredienser

4
porsjoner

Makrell

  • 700 g makrellfilet
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbereding

  • 1 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Makrell

  • 700 g makrellfilet
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbereding

  • 1 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dill

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene og avslutt med dressing på topp.
woman cooking

Bon appetit!

Forberedelser hjemme:

Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks

På primusen:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene og avslutt med dressing på topp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?