Stekt makrell i hjertesalat på primus
1 h
12 varer
30
Lag stekt makrell på primus, og du trenger ikke en gang kniv og gaffel. Fisken danderes nemlig i hjertesalat og spises med hendene. Den er derfor perfekt å spise på tur! Du kan selvfølgelig velge annet tilbehør som for eksempel potetsalat, løk eller fennikel. Når du skal spise denne retten ute, er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme. Det anbefales å ta med to mellomstore plastbokser, primus med stekepanne, gass og stekespade
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Ingredienser
4
porsjoner
Makrell
- 700 g makrellfilet
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
Tilbereding
- 1 stk hjertesalat
- 0.5 stk agurk
- 0.5 stk rødløk
- 1 dl rømme
- 1 dl majones
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts dill
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Makrell
- 700 g makrellfilet
- 2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
Tilbereding
- 1 stk hjertesalat
- 0.5 stk agurk
- 0.5 stk rødløk
- 1 dl rømme
- 1 dl majones
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts dill
Forberedelser hjemme:
Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks
På primusen:
Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene og avslutt med dressing på topp.

Bon appetit!
Forberedelser hjemme:
Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks
På primusen:
Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene og avslutt med dressing på topp.