rask

Stekt makrell med rømmesaus

30 min

Stekt makrell er en perfekt sommerrett! Hvis du vil sette en ekstra spiss på retten, kan du gjerne servere den med syltet rabarbra. Agurk, nypotet og rømmesaus hører også med.

154 har lagret denne
Stekt makrell med rømmesaus

Stekt makrell er en perfekt sommerrett! Hvis du vil sette en ekstra spiss på retten, kan du gjerne servere den med syltet rabarbra. Agurk, nypotet og rømmesaus hører også med.

154 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stykker makrell, små
  • salt og kvernet pepper
  • hvetemel
  • olje, og/eller smør til steking
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 bunt gressløk, liten

Til servering

  • rabarbra, syltet (se egen oppskrift)
  • agurk, i skiver
  • nypotet, kokt
  • dill
  • spiselige blomster, eller syreblader/spirer
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker makrell, små
  • salt og kvernet pepper
  • hvetemel
  • olje, og/eller smør til steking
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 bunt gressløk, liten

Til servering

  • rabarbra, syltet (se egen oppskrift)
  • agurk, i skiver
  • nypotet, kokt
  • dill
  • spiselige blomster, eller syreblader/spirer
Rens og fileter fisken. Lag noen snitt i skinnet, krydre med salt og pepper og vend filetene lett i hvetemel hvis ønskelig.
Stek makrellen med skinnsiden ned i en varm panne med smør og litt olje. Snu filetene når skinnsiden er pent gyllen. Stek så vidt på den andre siden og legg makrellen over på tallerkener.
Varm rømmen i stekepannen, og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Server nystekt makrell med rømmesaus, kokte nypoteter, agurk i skiver og biter eller strimler av syltet rabarbra. Pynt gjerne med dill og spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og fileter fisken. Lag noen snitt i skinnet, krydre med salt og pepper og vend filetene lett i hvetemel hvis ønskelig.
Stek makrellen med skinnsiden ned i en varm panne med smør og litt olje. Snu filetene når skinnsiden er pent gyllen. Stek så vidt på den andre siden og legg makrellen over på tallerkener.
Varm rømmen i stekepannen, og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Server nystekt makrell med rømmesaus, kokte nypoteter, agurk i skiver og biter eller strimler av syltet rabarbra. Pynt gjerne med dill og spirer.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?