Stekt makrell er en perfekt sommerrett! Hvis du vil sette en ekstra spiss på retten, kan du gjerne servere den med syltet rabarbra. Agurk, nypotet og rømmesaus hører også med.
Stekt makrell er en perfekt sommerrett! Hvis du vil sette en ekstra spiss på retten, kan du gjerne servere den med syltet rabarbra. Agurk, nypotet og rømmesaus hører også med.
Rens og fileter fisken. Lag noen snitt i skinnet, krydre med salt og pepper og vend filetene lett i hvetemel hvis ønskelig.
Stek makrellen med skinnsiden ned i en varm panne med smør og litt olje. Snu filetene når skinnsiden er pent gyllen. Stek så vidt på den andre siden og legg makrellen over på tallerkener.
Varm rømmen i stekepannen, og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Server nystekt makrell med rømmesaus, kokte nypoteter, agurk i skiver og biter eller strimler av syltet rabarbra. Pynt gjerne med dill og spirer.
Bon appetit!
Rens og fileter fisken. Lag noen snitt i skinnet, krydre med salt og pepper og vend filetene lett i hvetemel hvis ønskelig.
Stek makrellen med skinnsiden ned i en varm panne med smør og litt olje. Snu filetene når skinnsiden er pent gyllen. Stek så vidt på den andre siden og legg makrellen over på tallerkener.
Varm rømmen i stekepannen, og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Server nystekt makrell med rømmesaus, kokte nypoteter, agurk i skiver og biter eller strimler av syltet rabarbra. Pynt gjerne med dill og spirer.