rask

Stekt makrell med rømmesaus

30 min
Lagret av 129 brukere
Stekt makrell med rømmesaus
Lagret av 129 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker makrell, små
  • salt og kvernet pepper
  • hvetemel
  • olje, og/eller smør til steking
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 bunt gressløk, liten

Til servering

  • rabarbra, syltet (se egen oppskrift)
  • agurk, i skiver
  • nypotet, kokt
  • dill
  • spiselige blomster, eller syreblader/spirer

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker makrell, små
  • salt og kvernet pepper
  • hvetemel
  • olje, og/eller smør til steking
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 bunt gressløk, liten

Til servering

  • rabarbra, syltet (se egen oppskrift)
  • agurk, i skiver
  • nypotet, kokt
  • dill
  • spiselige blomster, eller syreblader/spirer
Rens og fileter fisken. Lag noen snitt i skinnet, krydre med salt og pepper og vend filetene lett i hvetemel hvis ønskelig.
Stek makrellen med skinnsiden ned i en varm panne med smør og litt olje. Snu filetene når skinnsiden er pent gyllen. Stek så vidt på den andre siden og legg makrellen over på tallerkener.
Varm rømmen i stekepannen, og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Server nystekt makrell med rømmesaus, kokte nypoteter, agurk i skiver og biter eller strimler av syltet rabarbra. Pynt gjerne med dill og spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og fileter fisken. Lag noen snitt i skinnet, krydre med salt og pepper og vend filetene lett i hvetemel hvis ønskelig.
Stek makrellen med skinnsiden ned i en varm panne med smør og litt olje. Snu filetene når skinnsiden er pent gyllen. Stek så vidt på den andre siden og legg makrellen over på tallerkener.
Varm rømmen i stekepannen, og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Server nystekt makrell med rømmesaus, kokte nypoteter, agurk i skiver og biter eller strimler av syltet rabarbra. Pynt gjerne med dill og spirer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?