Grillede nypoteter med varmrøkt makrell
45 min
Grillede nypoteter med varmrøkt makrell er et lett, men mettende alternativ på grillen. Makrell kan byttes ut med varmrøkt laks eller ørret.
Lagret av 45 brukere
Grillede nypoteter med varmrøkt makrell er et lett, men mettende alternativ på grillen. Makrell kan byttes ut med varmrøkt laks eller ørret.
Lagret av 45 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
- 600 g nypotet, små
- olivenolje
- 200 g peppermakrell, varmrøkt
- 1.5 dl crème fraîche
- 2 ss dill
- 2 ss gressløk
- 0.5 stk agurk
- 1 stk eple
- 0.5 stk sitron
- dill, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g nypotet, små
- olivenolje
- 200 g peppermakrell, varmrøkt
- 1.5 dl crème fraîche
- 2 ss dill
- 2 ss gressløk
- 0.5 stk agurk
- 1 stk eple
- 0.5 stk sitron
- dill, til pynt
Vask og kok potetene knapt møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Vend potetene med litt olivenolje og grill dem møre over middels til høy varme.
Rens makrellen for skinn og eventuelle bein.
Del makrell i litt grove biter og rør den sammen med crème fraîche og hakkede urter.
Skjær agurken og eplet i pene biter, eller lag kuler med et kulejern. Ikke bruk kjernen på agurken.
Bland sammen agurk, eple, 2 ss olivenolje og 2 ts sitronsaft. Tilsett litt grovhakket dill og krydre med salt og pepper.

Bon appetit!
Vask og kok potetene knapt møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Vend potetene med litt olivenolje og grill dem møre over middels til høy varme.
Rens makrellen for skinn og eventuelle bein.
Del makrell i litt grove biter og rør den sammen med crème fraîche og hakkede urter.
Skjær agurken og eplet i pene biter, eller lag kuler med et kulejern. Ikke bruk kjernen på agurken.
Bland sammen agurk, eple, 2 ss olivenolje og 2 ts sitronsaft. Tilsett litt grovhakket dill og krydre med salt og pepper.