Varmrøkt makrell med kremete rotgrønnsaker

60 min

Lag varmrøkt makrell til middag!

Sensommeren er tiden for å tyne sommeren i det lengste, gjerne med sene kvelder på terrassen eller late fisketurer. Er du heldig å få makrell på kroken, anbefales det å forsøke å varmrøke denne. Makrellen er nemlig både et deilig vårtegn og en fin avslutning på sommeren.

Du trenger røkspon for å lage varmrøkt makrell på grillen.

42 har lagret denne
Varmrøkt makrell med kremete rotgrønnsaker

Lag varmrøkt makrell til middag!

Sensommeren er tiden for å tyne sommeren i det lengste, gjerne med sene kvelder på terrassen eller late fisketurer. Er du heldig å få makrell på kroken, anbefales det å forsøke å varmrøke denne. Makrellen er nemlig både et deilig vårtegn og en fin avslutning på sommeren.

Du trenger røkspon for å lage varmrøkt makrell på grillen.

42 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 - 4 stykker makrell
  • salt, grovt
  • 3 stykker gulrot
  • 2 stykker pastinakk
  • 1 stk rødløk
  • 3 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • smør, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 - 4 stykker makrell
  • salt, grovt
  • 3 stykker gulrot
  • 2 stykker pastinakk
  • 1 stk rødløk
  • 3 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • smør, til steking
Rens og skyll makrellen.
Fyll grillkull på den ene siden i kulegrillen og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av.
Dryss over røkspon og legg fisken på den andre siden av grillen. Legg gjerne en einerkvist over glørene sammen med røksponet.
Legg på lokk og la makrellen ligge i ca. 45 minutter, litt avhengig av varmen. Er grillen litt for varm, blir fisken tidligere ferdig.
Rens og skjær gulrøtter og pastinakk i jevne biter. Skjær løken i tynne skiver.
Fres grønnsakene i litt smør i en stekepanne på middels varme. Krydre med salt og pepper og hell over fløten. La grønnsakene koke til fløten tykner og grønnsakene er møre.
Server med dill og saltkokte poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll makrellen.
Fyll grillkull på den ene siden i kulegrillen og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av.
Dryss over røkspon og legg fisken på den andre siden av grillen. Legg gjerne en einerkvist over glørene sammen med røksponet.
Legg på lokk og la makrellen ligge i ca. 45 minutter, litt avhengig av varmen. Er grillen litt for varm, blir fisken tidligere ferdig.
Rens og skjær gulrøtter og pastinakk i jevne biter. Skjær løken i tynne skiver.
Fres grønnsakene i litt smør i en stekepanne på middels varme. Krydre med salt og pepper og hell over fløten. La grønnsakene koke til fløten tykner og grønnsakene er møre.
Server med dill og saltkokte poteter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?