Gravet makrell
60 min
Det er godt med noe ekstra i solskinnet, og gravet makrell er en litt annerledes godbit på fine sommerdager. Sommer er høysesong for makrell, så prøv å grave den selv. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Kilde: Fædrelandsvennen
15 har lagret denne
Foto: Tore André Baardesen
Det er godt med noe ekstra i solskinnet, og gravet makrell er en litt annerledes godbit på fine sommerdager. Sommer er høysesong for makrell, så prøv å grave den selv. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Kilde: Fædrelandsvennen
15 har lagret denne
8
porsjoner
- 3 stykker makrell
- 100 g havsalt
- 125 g sukker
- 0.5 stk sitron
- 1 ts sitronpepper
- sitrontimian
- 2 ss akevitt
- rømme
- gressløk
- flatbrød
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stykker makrell
- 100 g havsalt
- 125 g sukker
- 0.5 stk sitron
- 1 ts sitronpepper
- sitrontimian
- 2 ss akevitt
- rømme
- gressløk
- flatbrød
Fileter makrellen og fjern alle bein.
Strø et lag med salt og sukkerblanding og litt av krydder, sitronskall og urter i bunn av en form.
Legg i tre fileter med skinnsiden ned. Strø så den samme blandingen over de første filetene og legg på de siste. Strø over resten av blandingen.
Dynk fisken med akevitten.
La formen stå framme litt til det har væsket seg og sett den så i kjøleskapet.
Snu filetene etter 8 t.
Når det har gått 1 døgn, er fisken ferdig gravet.
Serveres med flatbrød og gressløkrømme. Bruk mye gressløk!

Bon appetit!
Fileter makrellen og fjern alle bein.
Strø et lag med salt og sukkerblanding og litt av krydder, sitronskall og urter i bunn av en form.
Legg i tre fileter med skinnsiden ned. Strø så den samme blandingen over de første filetene og legg på de siste. Strø over resten av blandingen.
Dynk fisken med akevitten.
La formen stå framme litt til det har væsket seg og sett den så i kjøleskapet.
Snu filetene etter 8 t.
Når det har gått 1 døgn, er fisken ferdig gravet.
Serveres med flatbrød og gressløkrømme. Bruk mye gressløk!